Şişman olmaya doğru mu gidiyorum?

TheStrongMan

Hectopat
Sizce kilolu mu oluyorum ya da oldum mu? Sizce bu kilo alımımın sebebi ergenlik mi? 15.5 yaşındayım bu arada.
2022, Eylül Boy:175 kilo 65.
2022 Aralık Boy: 176 kilo 69.
2023, Mayıs Boy:177 kilo 68.
2023, Eylül Boy:177 kilo 75.
Ekim-Kasım 177 boy 77 kilo.
Şu an 177 boy 80 kilo.

Sizce çok mu hızlı alıyorum yoksa bu ergenlikten midir? Kilo alımının neden ve nasıl durduracağımı hiç bilmiyorum. Bu forumda benden yaşça büyüklerim benim yaşımdayken böyle bir durumla karşılaştılar mı? Ne yaptınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani yavaş ama böyle gide gide obeziteye gider yani öyle diyeyim.
O kadar hızlı mı ya, öyle bir durumda herhalde durdurmuş olurum.

Kilonun artması normal fakat bu saatten sonra artırmaman lazım. Bolca su tüket bu kilo meselesinden bağımsız ihtiyacın olan bir şey zaten. Metabolizman yavaş olabilir hızlandırmak için yöntemler var onlara göz atabilirsin hızlı metabolizma hızlı yağ yakmak demektir. Yine de artış gösterirse ileriki aylarda doktora görünmeni öneririm ama fazla kafaya takma şimdilik.
anladım teşekkürler. belki metobolizmam yavaşlamış olabilir bilmiyorum. umaırm daha almam.

skinny fat olduğumu nasıl anlarım?
Kilon ve boyun normal. Buna rağmen kilolu gözüküyorsan bence de skinny fat olabilirsin.

Dediğim gibi boyun ve kilon normal ama buna rağmen kilolu gözüküyorsan karnına kas kütlesi kazandırmalısın.

Kilon ve boyun normal. Buna rağmen kilolu gözüküyorsan bence de skinny fat olabilirsin.

Dediğim gibi boyun ve kilon normal ama buna rağmen kilolu gözüküyorsan karnına kas kütlesi kazandırmalısın.
hayır kilolu görünmüyorum hatta çoğu kişi kilomu öğrenince şaşırıyorlar. ben genelde enine genişliyorum kilo alınca.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı