Sistem 0x00000116 hatasıyla mavi ekran almadan yeniden başlıyor

EnesErgn

Zeptopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/17vvJei3u4ANIIVpGdsWFZDR71JRyLO4m?usp=sharing
RAM
16 gb 5600 mhz
SSD veya HDD modeli
kingston 2 tb 7300 okuma 7000 yazma
Ekran kartı
msi rtx 4060 ti ventus 2x
Anakart
msi a 620m e
İşlemci
amd ryzen 5 7500f
Bilgisayarım aldığımdan beri kendi kendini daha çok oyunlarda ancak bazen de masaüstünde yeniden başlatıyor teknik desteğe başvurdum daha önce olay görüntüleyicisinde aldığım hata kernelpower ve nvlddmkm sorunu alıyordum garantiye gönderdim yaptıkları testlerde bir sorun olmadığını söyleyip kanıt isteyip geri gönderdiler. Yeniden başlatma problemi daha sık olunca ekran kaydı aldım ve tüm parçaları ayrı ayrı teste sokmaları için tekrar gönderdim. Anakartımda güç kaynağımda ya da ekran kartımda bir sorun olduğunu düşünüyordum ancak işlemcimde sorun olduğunu söyleyip değiştirip geri gönderdiler. Bilgisayarım geleli 2 gün oldu ve bugün de herhangi bir hata almadan sistem dondu (mavi ekran almadım) ve kendini yeniden başlattı. Problem ne olabilir?

Olay görüntüleyicisi: Bu bilgisayar bir hata denetiminde yeniden başlatıldı. Yapılan hata denetimi: 0x00000116 (0xffffc00f6e1fa460, 0xfffff800c75c1a40, 0xffffffffc000009a, 0x0000000000000004).

Not: Windbg ile dmp belgesini açmadı belki sizde açılır.

İşlemci: AMD RYZEN 5 7500F 3.70GHZ 32MB AM5 MPK
Anakart: MSI PRO A620M-E AMD A620 AM5 SOKET DDR5 6000(OC)MH
Ram: Team T-Force Vulcan Black 16GB(2x8GB) DR5 5600Mhz
Ekran Kartı: MSI GEFORCE RTX 4060Ti VENTUS 2X BLACK 8G OC GDDR6
PSU: MSI MAG FORGE M100A D60 600W 80
SSD: KINGSTON RENEGADE SRNGD/2000G 2TB 7300/7000MB/S PC

Minidump: minidump – Google Диск

OCCT testini garantiye 2. kez göndermeden önce de yapmıştım eski işlemcim bu ısılara çıkmıyordu. Hocam OCCT'den güç testini başlattım hala normal görünüyor ne kadar süre izlemeliyim.

Hocam minimum 10 dk test yaptıysanız tamamdır PSU'da sıkıntı yok demek ki. Test sonuçlarınıda atar mısınız?
Hocam bir de BIOS da PCIe ayarları için PCIe gen 3 veya Auto ayarları seçili olduğundan emin olun.

Hocam minimum 10 dk test yaptıysanız tamamdır PSU'da sıkıntı yok demek ki. Test sonuçlarınıda atar mısınız?
Hocam bir de BIOS da PCI-e ayarları için PCI-e gen 3 veya Auto ayarları seçili olduğundan emin olun.

hwmonitoryukaltinda.PNG

Yük altında da bu şekilde 30 dk sürdü test yalnız SSD PCI-e gen 4 olması lazım gen 3 mü seçmeliyim

Maalesef az önce 2 defa üst üste yeniden başlattı kendini şimdi minidump belgelerini yüklüyorum.

Hocam kafayi yiyeceğim çözmeden birakmam bu konuyu.
Hocam o zaman EXPO'yu kapatalim orijinal halimde kalsin soruna başka türlü yaklaşalim.

Windows TDR zaman aşımı değerini yükseltin.

Bu işlem, sistemin grafik sürücüsünün yanıt vermesi için daha fazla zaman tanır.

Kayıt defteri düzenleyicisini açın (Regedit).

Şu yolu takip edin:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers

Sağ tıklayıp yeni > dword (32 Bit) değeri seçin ve adını TDR Delay yapın.

Değer verisi olarak 8 (saniye) girin.

Bilgisayarı yeniden başlatın
(Not başlangıçdaki değer verisini aklınızda tutunki bir sorun olduğunda geri çevirelim.)

Hocam o zaman EXPO'yu kapatalim orijinal halimde kalsin soruna başka türlü yaklaşalim.

Bu işlem, sistemin grafik sürücüsünün yanıt vermesi için daha fazla zaman tanır.

Şu yolu takip edin:

(Not başlangıçdaki değer verisini aklınızda tutunki bir sorun olduğunda geri çevirelim.)

Hocam tıkandım yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum değer verisi dediğiniz kısım nerede değer verisi kısmı 0 dı 8 yaptım doğru mu gidiyorum
TDR Delay ayari.PNG

Şu yolu takip edin:

Windows 11 e yükseltmek sorunumu çözer mi

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı