Sistem açıldığında disk taraması yapılıyor

Turkeriim

Hectopat
Daha fazla  
RAM
VRAM 8192 MB GDDR5 1750 MHz
SSD veya HDD modeli
WDC WDS240G2G0A-00JH30
Ekran kartı
Radeon RX 570 Series 8GB
İşlemci
Ryzen 3 1200 AF.
Arkadaşlar 2 gündür bilgisayarı her açtığımda SSD taraması ve onarımı yapıyor. Yaklaşık 10 saniye sürüp bilgisayar geri açılıyor ve hiçbir problem karşı karşıya kalmıyorum.
Fakat bunun bir sebebi illaki vardır aranızda bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim.

1660727794751.png

Sürücüyü onar yapıyorum ama tekrar açtığımda yine aynı hata ile karşılaşıyorum.

Yaptım ama tekrar açılıdığında yine aynı taramayı yapıyor. İki tane uygulama indirdim ikisindede SSD sağlık durumu iyi çıktı ama bu sefer windows sürücü hatalı diyor umarım başıma iş açmaz.

Eki Görüntüle 1488543
Sürücüyü onar yapıyorum ama tekrar açtığımda yine aynı hata ile karşılaşıyorum.

Yaptım ama tekrar açılıdığında yine aynı taramayı yapıyor. İki tane uygulama indirdim ikisinde de SSD sağlık durumu iyi çıktı ama bu sefer Windows sürücü hatalı diyor umarım başıma iş açmaz.

Son durum nedir?

Maalesef her açılımda disk tarama ve iyileştirme yapıyor.

HDD kullandığınızı farzederek hızlı ve kısa bir çözüm olduğunu düşünüyorum anlatayım.
Hiren's Boot'u indirip Rufus ile USB'nize boot edin.
Bilgisayarınıza USB'yi takıp yeniden başlatın ve boot meüsünden USB üzerinden başlatın.
Biraz bekletecektir karşınıza gelen Windows ekranında hard disk Tools – diagnostic kısmını bulun ve hddscan uygulamasını çalıştırın, sonucu bekleyin.
Duruma göre hard disk Tools – defrag kısmından Defraggler uygulamasını kullanarak diskinizin hasarını giderin (bu işlem çok uzun sürecektir eğer iptal ederseniz diskiniz çok ciddi zarar görecektir.).
Ve işlem devam ederken USB'nize dokunmamaya çalışın, bağlantı kopar veya temassızlık olursa ciddi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
@rmixbugra @Turkeriim

Lütfen son durum için bilgilendirin.
@rmixbugra @Turkeriim

Son düzenleme:
HDD kullandığınızı farzederek hızlı ve kısa bir çözüm olduğunu düşünüyorum anlatayım.
Hiren's Boot'u indirip Rufus ile USB'nize boot edin.
Bilgisayarınıza USB'yi takıp yeniden başlatın ve boot meüsünden USB üzerinden başlatın.
Biraz bekletecektir karşınıza gelen Windows ekranında hard disk Tools – diagnostic kısmını bulun ve hddscan uygulamasını çalıştırın, sonucu bekleyin.
Duruma göre hard disk Tools – defrag kısmından Defraggler uygulamasını kullanarak diskinizin hasarını giderin (bu işlem çok uzun sürecektir eğer iptal ederseniz diskiniz çok ciddi zarar görecektir.).
Ve işlem devam ederken USB'nize dokunmamaya çalışın, bağlantı kopar veya temassızlık olursa ciddi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
@rmixbugra @Turkeriim

Lütfen son durum için bilgilendirin.
@rmixbugra @Turkeriim

Öncelikle teşekkür ederim yazın için mesajınızı yeni görüyorum denemedim ama artık karşılaşmıyorum. Teşekkür ederim iyi günlar/akşamlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı