Sistem açılışında out of range hatası

safakblgn

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, lütfen dikkatli okuyun.
Belirttiğim gibi out of range (aralık dışı) hatası alıyorum. Bu hata oyun vs kaynaklanmıyor.
Bilgisayar açılıyor fakat anakart logosunu göstermesi gerektiği yerde bu hatayı alıyorum. Logoyu göremeden açılıyor. Mesela BIOS'a gireceğim giremiyorum.
Ne yapsam olmadı. Güvenli mod da açtım o da olmadı aynı yerde kaldı. Bütün driverler güncel. PC'yi TV'ye bağladığımda bu sorun olmuyor. BIOS ayarından bir şeyi mi değiştirmem gerek. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onları da denedim fakat olmadı. Düşük çözünürlükte mi kullanıyorsunuz?
Hayır monitör anlamadığım bir şekilde 1920x1080 çözünürlüğe döndü (1360x768 kullanıcısıydım) ekranda koskoca "Out Of Range" hatası vardı. Çözünürlüğümü geri düşürdüm sorun çözüldü.

Out Of Range hatasını şöyle çözmüştüm. Monitör'ün çözünürlüğü mesela 1280x1024 ise bazen daha yüksek birşey oluyordu, küçülterek çözdüm.
Soruyu okumanızı öneririm. BIOS'ta çözünürlük ayrı diye bir ayar mevcut değil.

BIOS'tan CSM'yi devreye sokun.
Hayır monitör anlamadığım bir şekilde 1920x1080 çözünürlüğe döndü (1360x768 kullanıcısıydım) ekranda koskoca "Out Of Range" hatası vardı. Çözünürlüğümü geri düşürdüm sorun çözüldü.
Adam BIOS ekranında Out of Range hatası alıyorum diyor. Soruyu okudunuz mu?

Burdan çözmüştüm sanırım.

Okudum Recep abi sadece böyle çözmüştüm yardımcı olmak istedim afedersiniz.

AAA orijinal Recep Baltaş teşeküürler :)

Recep bey APU sistem toplamıştım. Driver yüklemeden hiç ekranı göremiyordum. Yüklediğimde anakart logosunu geçtikten sonra açılıyor. PC'yi Vatan'dan topladım, BIOS'un güncel olduğunu söylediler. Güncel olmama ihtimali var mı? Zira belirttiğiniz ayarı başka bir monitör (TV) takarak yapacağım.

Anakart modelini ve mevcut sürümü belirtirseniz kontrol edebiliriz.

MSI B450 PRO Max. BIOS sürümünden bahsediyorsunuz sanırım. Tahminen bir ay önce PC'yi TV'ye takarak en güncel sürümü yüklemiştim. Sanırım belirttiğim fotoğrafta sürüm var.
Ve hocam sorunum hala devam ediyor nedenini bir türlü bulamadım. Ekran kartı takılırsa sorun çözülür mü acaba? DP kablosu ile deneyeceğim.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    19,4 KB · Görüntüleme: 39
Oyunda monitörümü desteklemeyen çözünürlüğü seçtiğimde Out of Range hatası almıştım. Yeniden başlatmama rağmen ekran sadece out of range hatası veriyordu, güvenli moddan DDU ile ekran kartı driverini yeniden yükleyerek sorunu gidermiştim. Televizyona bağlayabiliyorsanız Windows ayarlarından ve ekran kartı ayarlarından çözünürlüğü düşürmeyi deneyin olmaz ise DDU ile driveri yeniden yükleyin. En azından ben bu şekilde çözmüştüm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı