Sistem Açılışta "0xc0000001" Hatası

can Akdoğan

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar 2013 model Samsung dizüstü bilgisayarım 2 haftadır grafik bozulmaları yaşıyordu ve aşırı ısınıp kapanıyordu. Ben de daha fazla zarar vermekten korktum ve babamın bilgisayarıyla takas yaptım. Babam kullanmayı bilmediğinden format atıp verdim. Bilgisayar ilk etapta sorunsuz açılıyordu, bu sabah beni aradı ve açılmadığını söyledi. Gittiğimde sistem otomatik onarıma hazırlanıyor tarzı bir yazıdan sonra "Windows düzgün yüklenemedi" şeklinde bir hata ve altında "restore" ve "cancel" seçenekleri vardı. Zaten bilgisayar formatlı diyerek restore seçeneğine tıkladım. Karşıma recover menüsünü attı. Tek yükleme noktası da bilgisayarın elime ilk geldiği tarih. Yani fabrika çıkışı hali gelecekti. Tamam dedim buraya geri yüklesin beni, geri yükleme bitti bilgisayar kendini resetledi ve açılırken mavi ekran (üzgün surat Win8) hatasını verdi. Fakat grafikler o kadar kaymış ki aşağıda bir yazı yazdığı bile belli değil ve yüz ifadesi kaymış bir şekilde. Biraz araştırdıktan sonra kablo bozuklukları, RAM tam oturmaması vs. sorunlar için içini açmaya karar verdim. Gözle görülür hiçbir sorun yoktu, içini açmışken temizledim de. Topladım bilgisayarı tekrar açtım ve sanki ben hiçbir şey yapmamışım gibi aynı sırada aynı hatayı almaya başladım. Grafik sorunlu mavi ekrandan sonra da bana ekteki hatayı vermeye başladı. Hiçbir ilerleme de kat edemiyorum. Aklıma USB ile tekrar format atmak geliyor ama formattan sonra bile bu hatayı aldığım için boşa mı uğraşmış olurum diye düşünmeden edemiyorum. Lütfen bana akıl verin. :(

Bilgisayarım açılmadığı için de sistem özelliklerini söyleyemiyorum maalesef, internetten marka model birebir aynı bulursam atarım ama lütfen bir göz atın :(
win8.error01.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı