Sistem Açılışta 1 Uzun 2 Kısa Bip Sesi

Lactuca Sativa

Kilopat
Arkadaşlar dün gayet normal bir şekilde bilgisayarı kapattım. Bu sabah okula gitmek için kalktığımda bilgisayardan bir şeye bakmam gerekti. Bilgisayarı açtım ancak 1 uzun 2 kısa bip sesleri aldım. Görüntü gelmedi. Şimdi okuldan geldim bilgisayardan bu konuyu yazıyorum yani herhangi bir terslik göremiyorum. Sizce önlem almam gereken bir şey var mı? Bilgisayarı açmadan önce duşa girmiştim yani elim hafif ıslak, nemliydi (kasanın ön kapağını çıkartıp, güç tuşunu sade halde kullanıyorum) diyebilirim. Ekran kartımı fırınlamıştım. 70 derecenin üstünü görmedi süreç içerisinde.

1 uzun 2 kısa: Görüntü hatası. BIOS ekran kartına ulaşamıyor olabilir. Ekran kartının yerine oturup oturmadığını kontrol etmek gerekebilir. Ekran kartı, ekran kartı belleği hatası ya da anakart ile ilgili bir problem de olabilir.

1 uzun 2 kısa: Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır).

Sorun ekran kartı kaynaklı anlaşılan. Ekran kartınızı fırınlamışsınız, o yöntem sağlıklı bir şey değil. Yeni bir ekran kartı almanızı öneririm.

Kaynaklar:

Aynı şey benimde başıma geldi. Ekran kartın gg olmuş muhtemelen. Bilgisayarı çok mu açık tutuyordun veya eski bir pc mi?
4 Yıl önce topladım. Ekran kartım 8 ay önce arızalanmıştı hiçbir işlem yaptırmadım. 2 ay önce kendim fırınladım. Sorunsuz çalışıyor ama bilgisayarı çok açık tutuyorum galiba. Oyun oynuyorum birkaç saat.

Ekran kartını çıkarttım sonuç aynı. RAM çıkartıp taktım, BIOS pilini çıkartıp bekledikten sonra taktım değişen bir şey olmadı. Konuyu açtığım günden beri sabahları açılmadı. Dünden beri de hiç açılmadı. Anakart mı arızalandı, BIOS pili mi bitti acaba?

Siz meseleyi pek anlayamadınız herhalde. İşlemcide grafik birimi yok evet ama anakartımda grafik birimi var. HDMI ile görüntü alabiliyorum.

Ekran kartım 6-7 ay kadar köşede dururken ben anakarttan görüntü aldım. Bu arada ekran kartını denediğimde ve ilk bozulduğunda böyle bir ses vermiyordu açılırken.

2 ay kadar önce ekran kartımı hallettim ve son 1 hafta içerisinde bilgisayar sabahları açılmamaya (okuldan geldiğim zaman açılıyordu), 1 uzun 2 kısa bip sesleri vermeye başladı. Dün itibaren de hiçbir şekilde açılmadı.

Şimdi ekran kartı takılı iken de, çıkarılı bir halde anakarttan görüntü almayı denediğim zaman da bip sesleri alıyorum.
AMD FX-6300 işlemcide onboard grafik birimi yok, bu yüzden çalışmaması normal.

Farklı bir ekran kartı deneyin.
Ne oluyor hiçbir fikrim yok ama şu an konuyu bilgisayardan yazıyorum. Anlayamadım gitti. Açıldı bilgisayar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı