Sistem aktarma ve Windows Boot Manager kaldırma nasıl yapılır?

Lorde17

Megapat
Yer
Turgutlu, Manisa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
Kingston Renegade 1TB PCI-e 4.0
Anakart
MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
Merhaba,

Yeni sistem topladım. Eski dizüstü bilgisayarımın içindeki sistem yüklü olan SSD ve oyun/verilerin olduğu HDD'yi hem dosyalarımı geri almak adına hem de sistemde ek depolama olması amacıyla yeni sisteme taktım. Sistemi kurup ilk çalıştırdığımda dizüstündeki eski sistem açıldı. Ben de güncel verilerimi de alırım ondan sonra yeni sistemde biçimlendiririm dedim. UEFI bellek ile sistemi yeni aldığım Kingston SSD'ye kurdum. Kurulum esnasında çıkan ekranda eski SSD'yi biçimlendirdim. Ancak yeni sistemi kurduktan sonra bellek ayarlarını yapmak için BIOS'ta gezinirken Windows Boot Manager'in eski SSD olarak göründüğünü fark ettim. (eski dizüstümde BIOS üzerinde çok fazla gezdiğim için o sayede anladım).

Sadece ismi öyle kalmıştır diye deneme amaçlı kasadan eski SSD'yi çıkardım. Ancak Windows yükleme ekranına attı. Geri taktığımda tekrar Windows yükleme ekranına attı. Ancak yüklemeden çık dediğimde yeni kurduğum sistem tekrar açıldı. Ben de donanım değişikliğinden dolayı yaptığını düşündüğüm için tekrar çıkarıp aynı yükleme ekranı geldiğinde çık dedim. Fakat aynı ekranı verip durdu. Kısacası galiba eski SSD'yi doğru şekilde biçimlendiremedim. Boot Manager olarak onu görüyor. Sorum şu:
  • Yeni SSD'deki halihazırda kurulu sistemi bozmadan eski SSD'deki Boot Manager'i taşıyabilir miyim?
  • Eğer yeni sistemi sistemi sıfırlamam gerekiyorsa eski SSD'yi nasıl tam olarak biçimlendirebilirim? (Boot Manager'i kaldırabilirim)
Eski SSD ve HDD'yi istediğim gibi çıkarıp taşıyabilmek istiyorum. Ancak şu an çıkardığımda sistemim açılmıyor.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Yeni SSD: Kıngston_SRNGS1000G - Kingston Renegade 1TB PCI-e 4.0

• Eski SSD: THNSN5256GPU7 - Toshiba 256 GB M.2
  • Eski HDD: ST2000LM015-2E8174 - Seagate Barracuda 2.5 1TB SATA 3.0

Dosya Ekleri

• Bios.png
    Bios.png
    1 MB · Görüntüleme: 22
  • Disk Management.png
    Disk Management.png
    60,4 KB · Görüntüleme: 15

Technopat Haberler

Yeni konular