Sistem alırken nelere dikkat etmeliyim?

Abuzer Kadayıf

Hectopat
Yer
Aydın, Turkey
Arkadaşlar ben sistem toparlamayı düşünüyorum, ancak montajı bilsem de hangi ekran kartı iyidir, nasıl anlaşılır vs konuları bilmiyorum.
Mesela hangi Ekran kartı hangi Anakart'a uyar, hangi işlemci hangi Anakart'a uyar falan bu konuları bana anlatabilecek biri var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben sistem toparlamayı düşünüyorum, ancak montajı bilsem de hangi ekran kartı iyidir, nasıl anlaşılır vs konuları bilmiyorum.
Mesela hangi Ekran kartı hangi Anakart'a uyar, hangi işlemci hangi Anakart'a uyar falan bu konuları bana anlatabilecek biri var mı?

Ben anlatabilirim ama Recep Abi'nin videoları daha faydalı olacaktır. :D

Şahsen bende Recep Abi sayesinde öğrendim. :)

Techopat'ın youtube kanalını incelemelisin.

Tamam ancak ben hangi ekran kartı iyi yada PC'de bunu takarsanız iyi olur gibisinden şeyler değil, nasıl iyi bir anakart olduğun arıyorum bu tür bilgiler arıyorum. Ben kendim PC toplamak istiyorum yani böyle videoları var mı Techopat'ın?

Sen bulduysan paylaşabilir misin o videonun linkini?

Forum kurallarına göz atmanı öneririm.

Eğer anakart nasıl seçerim diyorsan öncelikle MSI, Gigabayt, Asus gibi markalar kalitelidir bence bunlardan al alacaksan.
Sonra işlemci eğer işlemcin İntel ise sokete bak 1150 soket ise anakartta'da 1150 yazmasına dikkat et veya 1155 ise veya 2011 ise.

İşlemcin AMD ise diyelim işlemcin FM2 soket yapısına sahip sende ankartta bunun yazmasını ara ama eğer daha kolay istiyorsan Vatan'da orada özellikleri belirleyerek aramadan faydalan.

Harddisk çok basit ama marka önemli ben şunları öneririm WD, Segate, Toshiba bunlar iyidir. Ama eğer alacaksan 1 tb al.

Sonra ram sistemin eğer DDR3 ise DDR3 seçeceksin DDR2 ise DDR2. Ramdeki usta markalar Gskill, Corasir, Kingston (AMD ne kadar iyi bilmiyorum) sonra cl değerine bak cl9'an yukarı ise tavsiye etmem cl gecikme değerini belirtir sonrada dilediğini seç 8GB'tan yukarı ram'ler para israfıdır bilmiş ol.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı