Çözüldü Sistem aniden kilitleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Thursy

Megapat
Merhaba, son aylarda bilgisayar anlamsız bir şekilde kilitleniyor. Örneğin Chrome üzerinde YouTube'dan video izliyorum bir anda sekmelere geçmemeye başlıyor, farklı bir uygulama açmaya çalıştığımda hiç tepki vermiyor, saat takılıyor ve ilerlemiyor, Word'de bir yazı yazarken sayfayı kaydetmeme rağmen kilitlenmeden önceki haliyle kalıyor, kasanın ve klavyenin ışıkları sabit kalıyor gibi problemler mevcut. Bilgisayarı normal bir şekilde kapatmaya çalışsam bile tepki vermiyor, güç tuşuna uzun süre basılı tutarak aç kapa yapmam gerekiyor.

BIOS pili değiştim, BIOS güncelledim, sıfırdan sistem kurdum ancak hiçbir türlü sonuç alamadım.

Problemin neden kaynaklandığını nasıl tespit edebilirim ve nasıl çözebilirim?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CPU değerlerini iptal et. Normal varsayılan halde kalsın. RAM için'de aynı şeyi yap. DOCP kapat.
OCCT ile ayrı ayrı 30 dakika kadar CPU ve GPU testleri de yapıp sonuçları at.
Merhaba, son aylarda bilgisayar anlamsız bir şekilde kilitleniyor. Örneğin Chrome üzerinde YouTube'dan video izliyorum bir anda sekmelere geçmemeye başlıyor, farklı bir uygulama açmaya çalıştığımda hiç tepki vermiyor, saat takılıyor ve ilerlemiyor, Word'de bir yazı yazarken sayfayı kaydetmeme rağmen kilitlenmeden önceki haliyle kalıyor, kasanın ve klavyenin ışıkları sabit kalıyor gibi problemler mevcut. Bilgisayarı normal bir şekilde kapatmaya çalışsam bile tepki vermiyor, güç tuşuna uzun süre basılı tutarak aç kapa yapmam gerekiyor.

BIOS pili değiştim, BIOS güncelledim, sıfırdan sistem kurdum ancak hiçbir türlü sonuç alamadım.

Problemin neden kaynaklandığını nasıl tespit edebilirim ve nasıl çözebilirim?

Teşekkürler.

SSD ya da HDD'nizin sağlığını HDD Sentinel ile kontrol edin. Diskte bir sorun varsa değiştirmeniz gerekebilir.

İlk olarak detaylıca sistemini belirt.

Detaylıca sistemim imzamda yazıyor ancak göremeyen arkadaşlar için paylaşayım;

R5 2600X 4.0GHz | ASUS B450F | ASUS STRIX 1060 6 GB | G.Skill Trident Z 16 GB 3200MHz | Samsung 970 EVO Plus 1TB

Sorunum hala devam ediyor. Sistem belirsiz bir şekilde kendini kilitliyor. Video izlerken asla fark edilmiyor, bilgisayarın saati kilitlendiği dakikada kalıyor.

Adım adım gidelim. CPU ve RAM değerleri ile oynadın mı ? OC vb. ? BIOS'ta RAM MHZ değeri nedir ?
Bu testi yap ve sonuçları at ek olarak.

AS SSD ve HDD Sentinel verilerini aşağıya görsel olarak ekledim. CPU tarafında sabit olarak 4.0 GHz'de offset modunda +0.14375 voltaj vererek kullanıyorum. Gerekli yük testlerini yaptım ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Bu problem meydana gelmeden önce nasıl kullanıyorsam yine aynı voltajda kullanıyorum. RAM'lerde XMP açık. BIOS görsellerini de aşağıya ekledim.

Dosya Ekleri

• as-ssd-bench Samsung SSD 970  11.05.2025 09-48-28.png
    as-ssd-bench Samsung SSD 970 11.05.2025 09-48-28.png
    32,8 KB · Görüntüleme: 18
  • Ekran görüntüsü 2025-05-11 095234.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-11 095234.png
    33,7 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_0833.JPG
    IMG_0833.JPG
    232,3 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_0834.JPG
    IMG_0834.JPG