Sistem bileşenleri parça parça alınır mı?

Belli başlı indirim günlerini, yani hepimiz indirim olur dediği günler haricinde beklemek manasız. Çünkü bekledikçe beklersin. Alamadan ayların geçer. Öte yandan sistem toplamak her zaman ayrı toplamak kârlı, veyahut toplama almak her zaman kârlı denemez. Alacağın andaki piyasa ne ise ona göredir. Ben de bilindik tüm sitelerden ayrı ayrı denedim, hazırları inceledim, nihayet bir hazır sistemi aldım. 1500 lira kadar kârım olmuştu. Yani kendinizi şartlandırmayın iyice araştırın. Ben 3 ay araştırmıştım :)
 
Özelliği değişmeyen tek şey RAM istersen ondan başla sonra anakart,işlemci diye gidebilirsin. Sana kalmış ben ilk ekran kartını almıştım en pahalısı o olduğunu için.
 
Sistem toplama hakkında bilginiz varsa indirimleri takip ederek uygun fiyatlı sitelerden alıp toplama işlemini yapabilirsiniz. Başlangıç olarak kullanım şeklinize karar verdikten sonra işlemci , anakart , ram , ekran kartı , kasa + psu sistem gereksinimine görede sıvı sogutma şeklinde odaklana bilirsin. Bütçe ve kullanım amacı belirtirsen parça ve uygun fiyat konusunda da forumda ki arkadaşlarda eminim yardımcı olacaklardır.
 
Başlıkta da yazdığım gibi taksit ile bilgisayar toplanır mı? Mantıklı mı?
Yoksa bütçeyi toparlamayı bekleyip belli bir zaman sonra mı alınmalı? Sonuçta doların ne olacağı belli değil ama pek düşecek gibi de görünmüyor. Parayı toparlayalım derken fiyatlar daha da artarsa? Düşüncelerinizi merakla bekliyorum.
Bende bu şekilde topluyorum hangi parçadan başladığının önemi yok kurmayı planladığın sistemi ayırmak istediğin bütçeyi kafanda tasarlayıp alacağın bileşenleri sürekli fiyat takibi yaparsın hangisinin fiyatı düşmüşse o ay onu alırsın.Ben ilk gözbebeğim olan kasamı aldım stok bitmek üzereydi çünkü phanteks ethoo evolv atx x gri kasa aldım QP bilişimden,ikinci olarak Vatandan KDV indirimi denk geldi düşündüğüm monitörü piyasa fiyatından 600 TL civarı ucuza aldım bu şekilde ne denk gelirse fiyatı düşen aldım.Ama hemen hergün internetten fiyatları gözlemliyorum ki bazı firmaların önce bindirip sonra indirdik diyip ürünü kitlemesinler bu önemli sürekli takip.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı