Sistem birden kapanıyor ve fan hızları maksimuma ulaşıyor

Mairex

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayar yeni açıldığında tam kullanacağım zaman no signal yazısı çıkıp (yani monitör kapanıp) aniden tüm fanları %100 dönmeye başlıyor ve hiçbir işlem yapılmıyor. Bu ikidir başıma geliyor, bir geçen hafta bir de bugün geldi. Bir de bir ara Discord'da ekran paylaşımı yapıp coreldraw programını kullanırken 2 kere PC kendini kapattı. Tekrar açınca sorun düzeliyor. Sorun ne olabilir?

Donanımsal bir arıza büyük ihtmal. Ekran akrtı, işlemci, anakart her şeyle alakalı olabilir mlsf.

Bilgisayar yeni açıldığında tam kullanacağım zaman no signal yazısı çıkıp (yani monitör kapanıp) aniden tüm fanları %100 dönmeye başlıyor ve hiçbir işlem yapılmıyor. Bu ikidir başıma geliyor, bir geçen hafta bir de bugün geldi. Bir de bir ara Discord'da ekran paylaşımı yapıp coreldraw programını kullanırken 2 kere PC kendini kapattı. Tekrar açınca sorun düzeliyor. Sorun ne olabilir?
PSU'nuz çok büyük ihtimal kapak olmuştur. Olay görüntüleyicisinde Kernel-Power 41(63) var ise güç kaynağı sıkıntılı.

PSU'nuz çok büyük ihtimal kapak olmuştur. Olay görüntüleyicisinde Kernel-Power 41(63) var ise güç kaynağı sıkıntılı.
1763891782958.png

PSU'nuz çok büyük ihtimal kapak olmuştur. Olay görüntüleyicisinde Kernel Power 41(63) var ise güç kaynağı sıkıntılı.

Eki Görüntüle 2609272

Evet sanırsam PSU sıkıntılı. Çünkü aralıklı olarak PC'yi sürekli teste sokuyorum ve hiçbir problem görünmüyor testlerde. Yani GPU, CPU, RAM vb. Peki PSU'yu değişmeli miyim? Sistemimi attım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-11-23 130423.png
    Ekran görüntüsü 2025-11-23 130423.png
    107,6 KB · Görüntüleme: 4
  • 38F526AA-2857-4DB1-A3CA-D0E3370DFAEF.png
    38F526AA-2857-4DB1-A3CA-D0E3370DFAEF.png
    26,5 KB · Görüntüleme: 4
Bu durum diğer bileşenlere zarar veriyor mudur? Bilgisayar her kapandığında?
Öyle bir şey duymadım. Yanlışsam düzeltin.

Evet sanırsam PSU sıkıntılı. Çünkü aralıklı olarak PC'yi sürekli teste sokuyorum ve hiçbir problem görünmüyor testlerde. Yani GPU, CPU, RAM vb. Peki PSU'yu değişmeli miyim? Sistemimi attım.
PSU'nuz sıkıntılı hocam. Birden fazla almışsınız hatayı. Garantisi varsa garantiye gönderin.

Bu Kernel Power 41 (63) ya PSU'dan ya da GPU'dan kaynaklanıyormuş ikisinden birisi yani. Önce onu bulmak lazım. Ama GPU'yla alakalı bir problem yaşamadım pek diye hatırlıyorum. Bence psudandır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı