Sistem boşta 2.2 GB RAM tüketiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizi burada zorla tutan yok. Açık kaynak yazılımlar ile IOS'u karşılaştırmanız saçma olmuş. Gelelim Mac'a, çoğu doğru düzgün oyun bile çıkmıyor :D Windows'a ise düzenli olarak oyun çıkıyor. 5000 TL'lik bilgisayara bile Windows kuruyorum, oyunları çatır çatır oynuyorum. Retina ekran diye savunuyorsunuz 2880x1800 çözünürlükte Mac'in ekran kartı yetmiyor :D

Bu arkadaşımız kafayı yemiş ne dediğini bilmiyor. Mac o kadar iyi olsa neden oyunlar onun üzerinden oynanmıyor yada Mac'e uyumlu yapılmıyor. Sorarim sana? Ayrıca Microsoft Technopat'ı tutsaydı hackintosh toplanmazdı

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM tüketilmez, kullanılır. Yani demek istediğim şu: bilgisayarın fazla RAM kullanımı sizi neden rahatsız ediyor? RAM, bilgisayardaki en hızlı bileşen. Programlar geçici işlerini hard diske mi yazsınlar?

Çok RAM kullanımı gibi konular XP döneminde kaldı. Yeni işletim sistemleri böyle çalışıyor. Alışacaksınız.

Ama gödüğüm kadarıyla Windows 8'in kullanışlı Metro arayüzüne alışamayıp gereksiz bir Başlat menüsü eklentisi kullanıyorsunuz. Buradan yola çıkarak sisteme daha çok eski ve uyumsuz program kurduğunuzu bile tahmin edebiliyorum. Güncel olun.

Bu çok saçma ve çok bilmişlik bir yorum. Ram tüketilmez, kullanılır. Tamam bir konuda çok fazla biliyorsunuz veya sanıyorsunuz. Bu sizin insanları aşağılama hakkını elde etmez. Recep bey de aynı şekilde. Karşıdakinin kısaltmalarına laf ediyorsun fakat videolarındaki ingilizce kelimeleri telefuzun gerçekten kulağa çok rahatsız edici geliyor. Ve hatta arkadaşlarımın yanında inceleme videolarını açamıyorum telefuzların yüzünden. Kişisel algılama lütfen.

Diğer konu ise metro arayüzü bende kullanmıyorum. Alışamadığımdan değil elbette. Ben Windows XP ile büyüdüm ve başlat menüsü muhabbetine alıştım. Yok efendim gereksiz bir başlat menüsü yok sisteme uyumsuz yok güncel olun. Bu neyin kafası abi istediği gibi kullanır bilgisayarı sanane. Windows oraya benim kanaatimce saçma sapan bir arayüz koymuşsa ben bunu kullanmak zorunda mıyım? Değilim. Senin gereksiz gördüğün başlat menüsü benim için gerekli benim gözümde gereksiz metro arayüzü ise tamamen gereksiz.

Son düzenleme:
Bu çok saçma ve çok bilmişlik bir yorum. Ram tüketilmez, kullanılır. Tamam bir konuda çok fazla biliyorsunuz veya sanıyorsunuz. Bu sizin insanları aşağılama hakkını elde etmez. Recep bey de aynı şekilde. Karşıdakinin kısaltmalarına laf ediyorsun fakat videolarındaki ingilizce kelimeleri telefuzun gerçekten kulağa çok rahatsız edici geliyor. Ve hatta arkadaşlarımın yanında inceleme videolarını açamıyorum telafuzların yüzünden. Kişisel algılama lütfen.

Diğer konu ise metro arayüzü bende kullanmıyorum. Alışamadığımdan değil elbette. Ben Windows XP ile büyüdüm ve başlat menüsü muhabbetine alıştım. Yok efendim gereksiz bir başlat menüsü yok sisteme uyumsuz yok güncel olun. Bu neyin kafası abi istediği gibi kullanır bilgisayarı sanane. Windows oraya benim kanaatimce saçma sapan bir arayüz koymuşsa ben bunu kullanmak zorunda mıyım? Değilim. Senin gereksiz gördüğün başlat menüsü benim için gerekli benim gözümde gereksiz metro arayüzü ise tamamen gereksiz.
Sonuna kadar haklısın. İnsan bilgisayarını nasıl kullanmak istiyorsa nasıl rahat ediyorsa öyle kullanmalı ayrıca siz bilgi vermek yerine tartışmaya giriyorsunuz bunun amacı nedir ? İnsan rahat etmek yerine güncel kalmayı mı seçmeli ? Hadi o zaman hepimiz ıphone 6 alalım güncel kalalım.

Windows 8 Metro arayüzü gereksiz olmasaydı neden Windows 9 çıkarırlardı ki? Demek ki gereksiz.

Windows 8 Metro arayüzü gereksiz olmasaydı neden Windows 9 çıkarırlardıki? Demekki gereksiz

Butun tartismayi tarafsizca okudum. Fakat bu cok sacma. XP iyiyse 7 niye cikti?

Siz sanırım XP ile büyüdünüz. Vahim.

Şöyle bir bakalım: Başlat menüsünde bir programa ulaşmak için alt menülerde dolaşmanız gerek. Ama Metro'da buna gerek yok :) Metro, doğrudan bütün programlara erişim sağlıyor ve bu da gelmiş geçmiş en kullanışlı başlat menüsü anlamına geliyor.

OSX'in arayüzü o kadar kullanışlı ki, o kadar verimli ki, bu yüzden hepimiz birer Mac aldık. Bütün dünya Mac kullanıyor. CD'den dosya kopyalıyoruz, kısayolu geliyor :) Şaka gibi... Programı kapatıyoruz, küçülüyor...

Metro bugüne kadar Windows'a gelmiş en iyi ve en kullanışlı arayüzdür. Böyle bir arayüz varken siz hala yeniliklere kapalı olduğunuzda bilgisayarınıza eski Başlat menüsü programı kurup işleri zorlaştırma çabasındasınız.
Metro arayüzü başlat menüsüne benzemiyor(Bence). Daha çok masa üstüne benziyor(Bence).

Butun tartismayi tarafsizca okudum. Fakat bu cok sacma .xp iyiyse 7 niye cikti?
Arkadaş Xp den sonra hemen 7-yi çikarmadılar hele-hele arada Vista varken. Ama Win 8-den sonra hemen 9-u çıkarmaları çok saçma. Microsoft Metro-yu herkese sevdirecekdi noldu? İsteği kuşağında kaldı demek.

Arkadaş Xp den sonra hemen 7-yi çikarmadılar hele-hele arada Vista varken. Ama Win 8-den sonra hemen 9-u çıkarmaları çok saçma. Microsoft Metro-yu herkese sevdirecekdi noldu? İsteği kuşağında kaldı demek.

Evet arada vista var fakat vista dandik ve o zaman xp ile baş ölçüşemeyecek bir işletim sistemiydi.

Bu çok saçma ve çok bilmişlik bir yorum. Ram tüketilmez, kullanılır. Tamam bir konuda çok fazla biliyorsunuz veya sanıyorsunuz. Bu sizin insanları aşağılama hakkını elde etmez. Recep bey de aynı şekilde. Karşıdakinin kısaltmalarına laf ediyorsun fakat videolarındaki ingilizce kelimeleri telefuzun gerçekten kulağa çok rahatsız edici geliyor. Ve hatta arkadaşlarımın yanında inceleme videolarını açamıyorum telefuzların yüzünden. Kişisel algılama lütfen.

XP ile büyüdüm derken ? Biz 2012 doğumluyuz sanki. 2012 de Windows 8 çıktı onu kullanmaya başladık o yüzden başlat menüsü ve XP'yi bilmiyoruz mu sanıyorsun. XP hayatımda en çok kullandığım işletim sistemi(4 yıl). En az kullandığım işletim sistemi ise Windows 8. Buna rağmen Windows 8'in Microsoft'un getirdiği en iyi işletim sistemi olduğunu söyleyebilirim. Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim. Windows Regedit'i kaldırmadığı sürece Dünya'nın en iyi işletim sistemi Windows olmayacak. Windows XP'yi kullandığım süre boyunca sevdim. Sonra Windows 7 ile tanıştım(2009). Windows 7 Starter kullanıyordum o zamanlar. Kötü olan tek yanı arkaplan değişikliğinin olmamasıydı. Windows 7 Ultimate sürümüne geçtik. Sonrasında ise Windows 8'e. Windows 8'i bizim köydeki herkes sevdi. Sadece bir kaç kişinin bilgisayarında Windows XP var. Bizimkiler Windows 8'in stabilitesini sevdiler. Normalde XP ile donan kasan bilgisayarlar Windows 8 sayesinde yeni alınmış gibi oldular. Siz ise XP daha iyi falan diyorsunuz. Bence bizim köye bir bakın hangisi daha iyiymiş anlarsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı