Sistem Boşta 5,7 GB RAM Kullanıyor

DryreL

Megapat
Yer
İstanbul/Köln
Daha fazla  
Meslek
Dijital Oyun Tasarımı
Birkaç ay önce ilk Windows'u kurduğumda RAM kullanımının 500 MB - 1 GB arasında değiştiğini çok iyi hatırlıyorum. Şu anda ise boştaki RAM kullanımı 5,7 GB'ye çıkmış durumda. Arka planda sadece Windows Security, Steam ve Intel Rapid Store Technology uygulamaları açık. Sizce sorun neden kaynaklanıyor?

1587992673730.png

İşlemler kısmı:
1587992998877.png

(Steam ve Windows Explorer'i kapatınca RAM kullanımı tam 5 GB'ye düştü. Hala çok fazla)

Birkaç ay önce ilk Windows'u kurduğumda RAM kullanımının 500 MB - 1 GB arasında değiştiğini çok iyi hatırlıyorum. Şu anda ise boştaki RAM kullanımı 5, 7 GB'ye çıkmış durumda. Arka planda sadece Windows Security, Steam ve Intel Rapid Store Technology uygulamaları açık. Sizce sorun neden kaynaklanıyor?

Eki Görüntüle 547050

İşlemler kısmı:
Eki Görüntüle 547054
(Steam ve Windows Explorer'i kapatınca RAM kullanımı tam 5 GB'ye düştü. Hala çok fazla)

24 GB RAM için normal değerler endişelenmeyin.

Benim 16 GB RAM ile boşta 2 gb kullanıyor gün içinde kullandıkça akşama doğru boşta %18 e çıkıyor sizin bir tık fazla geldi ama normal de olabilir RAM'e oranla yükseliyor zaten.

16Gb RAM li sistemimde, boşta 3-4gb arası kullanıyor.
Sistemde RAM ne kadar fazla ise boşta kullanım orantılı olarak artıyor. Programların, dosyaların bilgilerini RAM de tutarak daha hızlı bir kullanım sunmaya çalışıyor.

Normal değerler bunlar. Eğer memnun değilsen RAM'lerden bir tanesini çıkart azalır. 24 GB RAM'in oyun oynuyorsan fazla artısı olmaz. 16 GB yeterli.

Modlu Windows 10 kullanıyorum yani arkada bloatware programların hiçbiri yok. İlk kurduğumda Max 1 GB RAM kullanılıyordu fakat şimdi boştaki değer tam 5 GB'ye çıkmış durumda. Tamam aradan zaman geçti ve üzerine programlar kurdum ancak bu kurduğum programlar çalışmadığı sürece RAM'e etki etmez. Başlangıç ayarlarımda sadece 3 program hariç hepsi kapalı onlar da Discord, Razer Synapse ve Internet Download Manager.

Bu kullanım değerleri normale benzemiyor, boşta 5 GB RAM kullanımı demek 24 GB'den 5 GB'lik bir kaybım var demek. 19 GB'sini aktif olarak kullanabiliyorum. Ve bu 24 GB RAM miktarını oyunlar için değil, multi-tasking yaparken tasarım programları üzerinde kullanıyorum. Özellikle After Effects RAM'imi sömürdüğü için 5 GB'lik RAM kaybı hiç de iç açıcı değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı