Sistem çalışıyor, monitorde görüntü yok

TaxThrich

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim yaşadığım sorun herkesin yaşadığı klasik bir sorun. Başlıkta belirttiğim gibi sorun sistem çalışıyor görüntü yok. Denediğim yollar;
  • RAM çıkart tak, slot değiştir.
  • Statik elektrik boşalt.
  • Ekran kartı çıkart tak.
  • BIOS pil, CMOS jumper resetle,
  • İşlemci tak çıkart.
  • Bütün sistemi tak çıkart.

Sorunun ekran kartından olduğunu veya RAM'den düşünmüyorum, HDD de çıkarılıp PC çalıştırdım sonuç aynı. PSU'dan yanık kokusu geliyor PSU yansa sistem çalışmaz diyen var. Anakart diye düşünüyorum, kuzey köprüsü HDD DVD ROM takılı olmadığı halde 1 dakikada alev gibi ısınıyor. Kuzey köprüsünün ekran kartı RAM ve işlemci arasındaki bağlantıyı sağladığını duymuştum, böyleyse kuzey köprüsü yanmışsa ekran kartı işlemciyle bağlantı kuramadığından bir sorun oluyor olabilir veya RAM ile.

Sonuç olarak ya PSU'ya da anakartda sorun olduğunu düşünüyorum sizce sorun nerede?

Sistemim:
Intel Pentium E6600 işlemci, 6 GB RAM, ASUS ENGT430 1 GB ekran kartı, Casper 300W PSU, Foxconn G41MXE anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın zamanda işlemciyi çıkarttıysanız, ayakları kontrol eder misiniz ? Yamuk, çıkık, kırık var mı ?

Yakın zamanda dediğim, ekran karardıktan önce.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı