Sistem çalışmamaya başladı

Kayra Berk

Zeptopat
Daha fazla  
Yaklaşık 1 yıl önce bilgisayarım aniden bozuldu. Normal her zaman ki gibi bilgisayarda GTA 5 oynarken ekran bir anda gitti ve bilgisayar ekran vermemeye başladı. Ekran kartının bir fanı dönmüyordu ve kafasına göre hızını arttırıyordu. Güvenli modda çalıştırabiliyordum lakin hiçbir şey olmadı. Ardından 7-8 ay bilgisayarım yerinde durdu hiç çalışmadan ve aniden çalışmaya başladı ama bu sefer ekranda dikine şekilde yeşil pikseller çıkıyordu ve 2-3 ay sıkıntı çıkarmadı ardından farklı bir oyunda aniden gene gitti. Nasıl çözebilirim internette bir çözümü yok başına gelen varsa aydınlatabilir mi? Ve saçma sorular sormayın öncelikle monitörde sıkıntı yok RAM'lerde sıkıntı yok.

@Recep Baltaş

Son düzenleme:
Hocam “ekranda dikine yeşil pikseller” diyorsunuz, sorun ekran kartı kaynaklı görünüyor. Dikine yeşil piksellerden bahsetmiyor olsaydık PSU'yu da düşünebilirdik fakat ekran kartı en muhtemel şüpheli. Farklı bir ekran kartıyla deneme şansınız varsa önce farklı bir ekran kartıyla aynı sistemi deneyin, sorun yoksa zaten ekran kartı problemlidir. Sistemin oyuna girdikten sonra görüntü vermemesi devam ediyorsa farklı bir PSU ile deneyin, çözüme ulaşmış olursunuz. Bunları yapmak için imkanım yok diyorsanız da direkt olarak ekran kartınızı servise ya da tamire gönderin.

Servise niye göndermiyorsun da 7-8 ay bekletiyorsun?

Böyle karşı bir yorum bekliyordum, yalan yok. Kişisel nedenlerden dolayı gönderemedim gönderebilseydim şu an bilgisayara bakıyordum.

Sisteminiz oyunun minimum gereksinimlerini karşılıyor mu? Özellikle ekran kartınız?
Hocam yazdığınız için teşekkür ederim. Donanım özelliklerim şöyle:
Galax RTX 2060
İntel i5 10400f
Corsair vengaence 8gb (2x 3000mhz)
Msi b450m-a anakart
Xigmatek PSU 650 WATT

Sistem özelliklerini yazın ve neden bozulunca bir çözüm sürecine girmedin ya da girdin de sonuç mu alamadın anlamadım.
Bilgisayar hakkında bilgi sahibi olan bir tanıdık vardı ona gönderdim anlamadı maalesef servise göndermedim ve özellikleri cevapta yazdım.

Hocam “ekranda dikine yeşil pikseller” diyorsunuz, sorun ekran kartı kaynaklı görünüyor. Dikine yeşil piksellerden bahsetmiyor olsaydık PSU'yu da düşünebilirdik fakat ekran kartı en muhtemel şüpheli. Farklı bir ekran kartıyla deneme şansınız varsa önce farklı bir ekran kartıyla aynı sistemi deneyin, sorun yoksa zaten ekran kartı problemlidir. Sistemin oyuna girdikten sonra görüntü vermemesi devam ediyorsa farklı bir PSU ile deneyin, çözüme ulaşmış olursunuz. Bunları yapmak için imkanım yok diyorsanız da direkt olarak ekran kartınızı servise ya da tamire gönderin.

Sadece oyunda ekran gitmesi değil, komple ekran yok olsa bile gidip geliyor ve sürekli kasma durumu var PSU kaynaklı olduğunu düşünmüyorum 650 watt sisteme yeterli.

Son düzenleme:
Böyle karşı bir yorum bekliyordum, yalan yok. Kişisel nedenlerden dolayı gönderemedim gönderebilseydim şu an bilgisayara bakıyordum.

Hocam yazdığınız için teşekkür ederim. Donanım özelliklerim şöyle:
Galax RTX 2060.
Intel i5 10400F.
Corsair Vengeance 8 GB (2X 3000MHz)
MSI B450M-A anakart.
Xigmatek PSU 650 watt.

Bilgisayar hakkında bilgi sahibi olan bir tanıdık vardı ona gönderdim anlamadı maalesef servise göndermedim ve özellikleri cevapta yazdım.

Sadece oyunda ekran gitmesi değil, komple ekran yok olsa bile gidip geliyor ve sürekli kasma durumu var PSU kaynaklı olduğunu düşünmüyorum 650 watt sisteme yeterli.

Hocam PSU sistemi besleyecek kapasitese olabilir tamam fakat PSU arızalı olabilir. Ancak sizin probleminiz anlattıklarınızı göz önüne aldığımızda ekran kartı kaynaklı görünüyor. O yüzden ekran kartını servise gönderin.

Göndermeye çalışıyorum ama nafile gibi görünüyor.

Nasıl yani hocam? “göndermeye çalışıyorum ama nafile gibi görünüyor” demenizi anlamadım. Servise gönderme işi mi nafile gibi görünüyor yoksa tamir işi mi nafile gibi görünüyor?

Nasıl yani hocam? “göndermeye çalışıyorum ama nafile gibi görünüyor” demenizi anlamadım. Servise gönderme işi mi nafile gibi görünüyor yoksa tamir işi mi nafile gibi görünüyor?

Servise gönderme, işi malum deprem bölgesindeyim şu an imkanlar kısıtlı ama göndermeye çalışıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı