Direk ekran kartı arızalı demeden önce şunları bir deneyelim.
1) komple sistemi mi götürdünüz yoksa sadece ekran kartını mı? Yani bilgisayarcılar ekran kartınızı sizin sisteminiz dışında ayrı bir sistemde denedi mi? Farklı bir anakart ile denemek mantıklı olacaktır eğer denemediyseniz bunu bir deneyin.
2) kullandığınız PSU yani güç kaynağının marka ve tam modeli nedir?
3) resimde gösterdiğim 8 pin ekran kartı güç soketine bağlı olan kabloda bir gevşeme/oynama/temassızlık var mı? Ayrıca kablo sokete tam oturmuş mu? Şu an takılı olan güç kablosunu çıkarıp; PSU'dan gelen diğer bir 8 pin ekran kartı güç bağlantısını takıp denediniz mi? Şu an kullandığınızın birebir kopyasıdır zaten. Takılı olanı çıkarıp, bir diğer PCI-e güç kablosunu takıp deneyebilirsiniz belki şu an takılı olan kabloda bir sıkıntı vardır.
Eki Görüntüle 1526920
4) kablo değiştirdim dediniz ama yine de sorayım. HDMI kullanıyorsanız DisplayPort ile denediniz mi? Veya tam tersi.
5) MSI Afterburner benzeri bir programla herhangi bir overclock/undervolt gibi işlemler yaptınız mı?
6) ekran kartı sıcaklıklarınız ne durumda? Hem boşta hem de oyundayken kontrol ettiniz mi? Boştayken MSI Afterburner ile kontrol edebilirsiniz. Oyunda da yine aynı şekilde onunla gözlemleyebilirsiniz. İlk başta boştaki sıcaklık değerinize bir bakın.
Eki Görüntüle 1526933
7) ekran kartı, PCI-e slotuna tamamen oturuyor değil mi? Daha öne çıkarıp takmışsınız ama belli olmaz. Belki oturtamıyor olabilirsiniz. Ayrıca, ekran kartını çıkardıktan sonra bir fener veya flash yardımıyla kartı taktığınız o PCI-e slotuna bir bakabilir misiniz? Ekran kartının pinleri ve soketin pinleri arasında iletişimi engelleyecek toz, kir pas gibi şeyler var mı? Gerçi böyle olsaydı hiç görüntü alamazdınız ama bir ara buna da bakın.
8) son olarak, araştırırken karşılaştığım konulardan birinde Windows 10 ile problem yaşayan birisi Windows 11 yüklediğinde bu sorunun çözüldüğünü söylemiş. Ama sizin durumunuzda alakasız olabilir.
Kaynak:
Black Screen and gpu fans go crazy
Bu problem ile alakalı birkaç çözüm önerisi daha verilmiş aşağıda, buna da bakabilirsiniz.
İnternette net bir çözüm bulamadım kendi başıma geldiği zaman, kendim bu sorunu nasıl çözdüm 4-5 tane yol söyleyeceğim umarım bu sorunu yaşayanlara faydalı olur bende işe yaradı. Öncelikle sorunun tarifi şu şekilde: Ekran aniden Power Saving Mode olup kapanıyor, sistem çalışmaya devam ediyor...
Tüm bunlara rağmen hâlâ aynı sorunu yaşıyorsanız ekran kartını garanti kapsamı altında teknik servise göndermeniz gerekebilir.