Sistem dururken no Signal hatası veriyor

kerem7707

Centipat
Katılım
16 Ekim 2020
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. Benim problemim bilgisayarım yük altında olmadığında bile birden ekranım kararıyor ve no Signal hatası alıyorum. (yük olmadığından eminim çünkü 16 GB RAM AMD Ryzen 5 1600 six Core Processor -12 cpus 3.4GHz- işlemci ve NVIDIA 2060 ekran kartı var iken bu sorun bazen LoL oynarken bazen de sadece Chrome açıkken oluyor) bu arada ekran kararır kararmaz ekran kartı fanlarım aşırı çalışmaya başlıyor. 2 farklı zamanda 2 farklı tamirciye götürdüğümde ise sorunun nerede olduğunu anlayamadılar.

Denemiş olduğum çözümler:
1) RAM'leri söküp temizleyip takmak.
2) RAM'lerin veya slotların bozuk olup olmadığını test etmek.
3) ekran kartı sökülmüş vaziyette sistemi çalıştırmayı denemek.
4) display kablosunu değiştirmek.
Yukarıdakilerden hiçbirisi işe tamamen işe yaramadı dediğim gibi tamirciye götürdüğümde ise yukarıdaki işlemleri bir de onlar denedi ve çalışmaya başladı sonra.
Bir kere de BIOS sıfırlaması denendi fakat birkaç hafta sonra tekrar nüksetti sorun.
Sizce sorun nerede ve ne yapmalıyım?
 
Rica ederim, umarım çözülür.

Birkaç ayda bir gelir. Bazen arka arkaya gelebiliyor çok büyük problemlerin çözümünü içeriyorsa. GeForce Experience programı o bağlamda çok kullanışlı.

Paylaştığım o NVIDIA resmi sitesini tarayıcıda favoriler/yer imleri kısmına ekledim. Oradan arada sırada girip yeni sürüm gelmiş mi diye kontrol ediyorum.

Evet yaşadığınız problem hata modu olarak geçiyor; ekran kartı kendini kapatıyor, sinyali kesiyor ve fanlar %100 çalışıyor. Tipik bir arızalanma durumu, fiziksel/donanımsal bir problem de olabilir. Ama sürücü ile de alakalı olabiliyor dediğim gibi.

Hata ne sıklıkla başınıza geliyordu? Mesela her 15 dakikada bir veya birkaç saatte bir başınıza geliyorsa yine o sıklığa ulaşana kadar bekleyin; baktınız hata gelmiyor o zaman hangi mesaj sorununuzu çözdüyse ona gelip "rapor" seçtikten sonra "çözüm" olarak işaretleyebilirsiniz. İsterseniz birkaç gün bekleyin işaretlemeden/konuyu kapatmadan önce. Çözüldü olarak işaretlendikten sonra da açık kalıyor gerçi konu daha sonra bir problem yaşanırsa diye.

Eki Görüntüle 1526853

Hata birkaç haftada bir oluyordu açıkçası ben şimdilik kapatayım konuyu o zaman tekrar olursa ki umarım olmaz gına geldi artık, yeniden görüşürüz forumda. Tekrardan zaman ayırdığınız için teşekkürler iyi akşamlar dilerim.

@EgeN7 Hocam maalesef az önce aynı hatayı tekrardan aldım karardı ekran birden bire.
 
Son düzenleme:
Direk ekran kartı arızalı demeden önce şunları bir deneyelim.

1) Komple sistemi mi götürdünüz yoksa sadece ekran kartını mı? Yani bilgisayarcılar ekran kartınızı sizin sisteminiz dışında ayrı bir sistemde denedi mi? Farklı bir anakart ile denemek mantıklı olacaktır eğer denemediyseniz bunu bir deneyin.

2) Kullandığınız PSU yani güç kaynağının marka ve tam modeli nedir?

3) Resimde gösterdiğim 8 pin ekran kartı güç soketine bağlı olan kabloda bir gevşeme/oynama/temassızlık var mı? Ayrıca kablo sokete tam oturmuş mu? Şu an takılı olan güç kablosunu çıkarıp; PSU'dan gelen diğer bir 8 pin ekran kartı güç bağlantısını takıp denediniz mi? Şu an kullandığınızın birebir kopyasıdır zaten. Takılı olanı çıkarıp, bir diğer PCI-e güç kablosunu takıp deneyebilirsiniz belki şu an takılı olan kabloda bir sıkıntı vardır.



u8er5crrMyd4fJLX_setting_xxx_0_90_end_2000.png


4) Kablo değiştirdim dediniz ama yine de sorayım. HDMI kullanıyorsanız DisplayPort ile denediniz mi? Veya tam tersi.

5) MSI Afterburner benzeri bir programla herhangi bir overclock/undervolt gibi işlemler yaptınız mı?

6) Ekran kartı sıcaklıklarınız ne durumda? Hem boşta hem de oyundayken kontrol ettiniz mi? Boştayken MSI Afterburner ile kontrol edebilirsiniz. Oyunda da yine aynı şekilde onla gözlemleyebilirsiniz. İlk başta boştaki sıcaklık değerinize bir bakın.

MSIAfterburner_OLOp9hUA0c.png



7) Ekran kartı, PCI-e slotuna tamamen oturuyor değil mi? Daha öne çıkarıp takmışsınız ama belli olmaz. Belki oturtamıyor olabilirsiniz. Ayrıca, ekran kartını çıkardıktan sonra bir fener veya flaş yardımıyla kartı taktığınız o PCI-e slotuna bir bakabilir misiniz? Ekran kartının pinleri ve soketin pinleri arasında iletişimi engelleyecek toz, kir pas gibi şeyler var mı? Gerçi böyle olsaydı hiç görüntü alamazdınız ama bir ara buna da bakın.

8) Son olarak, araştırırken karşılaştığım konulardan birinde Win 10 ile problem yaşayan birisi Win 11 yüklediğinde bu sorunun çözüldüğünü söylemiş. Ama sizin durumunuzda alakasız olabilir.

Kaynak: Black Screen and gpu fans go crazy


Bu problem ile alakalı birkaç çözüm önerisi daha verilmiş aşağıda, buna da bakabilirsiniz.


Tüm bunlara rağmen hâlâ aynı sorunu yaşıyorsanız ekran kartını garanti kapsamı altında teknik servise göndermeniz gerekebilir.
 
Direk ekran kartı arızalı demeden önce şunları bir deneyelim.

1) komple sistemi mi götürdünüz yoksa sadece ekran kartını mı? Yani bilgisayarcılar ekran kartınızı sizin sisteminiz dışında ayrı bir sistemde denedi mi? Farklı bir anakart ile denemek mantıklı olacaktır eğer denemediyseniz bunu bir deneyin.

2) kullandığınız PSU yani güç kaynağının marka ve tam modeli nedir?

3) resimde gösterdiğim 8 pin ekran kartı güç soketine bağlı olan kabloda bir gevşeme/oynama/temassızlık var mı? Ayrıca kablo sokete tam oturmuş mu? Şu an takılı olan güç kablosunu çıkarıp; PSU'dan gelen diğer bir 8 pin ekran kartı güç bağlantısını takıp denediniz mi? Şu an kullandığınızın birebir kopyasıdır zaten. Takılı olanı çıkarıp, bir diğer PCI-e güç kablosunu takıp deneyebilirsiniz belki şu an takılı olan kabloda bir sıkıntı vardır.

Eki Görüntüle 1526920

4) kablo değiştirdim dediniz ama yine de sorayım. HDMI kullanıyorsanız DisplayPort ile denediniz mi? Veya tam tersi.

5) MSI Afterburner benzeri bir programla herhangi bir overclock/undervolt gibi işlemler yaptınız mı?

6) ekran kartı sıcaklıklarınız ne durumda? Hem boşta hem de oyundayken kontrol ettiniz mi? Boştayken MSI Afterburner ile kontrol edebilirsiniz. Oyunda da yine aynı şekilde onunla gözlemleyebilirsiniz. İlk başta boştaki sıcaklık değerinize bir bakın.

Eki Görüntüle 1526933

7) ekran kartı, PCI-e slotuna tamamen oturuyor değil mi? Daha öne çıkarıp takmışsınız ama belli olmaz. Belki oturtamıyor olabilirsiniz. Ayrıca, ekran kartını çıkardıktan sonra bir fener veya flash yardımıyla kartı taktığınız o PCI-e slotuna bir bakabilir misiniz? Ekran kartının pinleri ve soketin pinleri arasında iletişimi engelleyecek toz, kir pas gibi şeyler var mı? Gerçi böyle olsaydı hiç görüntü alamazdınız ama bir ara buna da bakın.

8) son olarak, araştırırken karşılaştığım konulardan birinde Windows 10 ile problem yaşayan birisi Windows 11 yüklediğinde bu sorunun çözüldüğünü söylemiş. Ama sizin durumunuzda alakasız olabilir.

Kaynak: Black Screen and gpu fans go crazy

Bu problem ile alakalı birkaç çözüm önerisi daha verilmiş aşağıda, buna da bakabilirsiniz.


Tüm bunlara rağmen hâlâ aynı sorunu yaşıyorsanız ekran kartını garanti kapsamı altında teknik servise göndermeniz gerekebilir.

1) hocam komple kasayı ve ekran kartını götürmüştüm ama ekran kartını farklı bir anakart ile denedi mi hatırlamıyorum.
2) PSU marka modelini bilmiyorum gerçekten toplama bilgisayardı ama 750W olduğunu biliyorum.
3)o kabloya dokunduğumda direkt olarak ışık kırmızı oldu ve ekran haliyle gittti tekrardan aynısını taktğımda ise ekran gelmedi ve fanlar deliye döndü şimdi kapatıp açtım tekrardan öyle yazıyorum.
4) evet hocam az önce tekrardan denedim biraz düzelir gibi oldu ama tekrardan hata verdi sonra.
5) hayır öyle bir işlem yapmadım.
6) ekran kartı sıcaklığı oyundayken Max 70min 60 lardaydı. İşlemcimde 48'lerde idi oyundayken şu an boşta PC ve sıcaklığı 34 Max.
Ekran kartını alalı aşağı yukarı 1 yıl oluyor hala garantisinin olup olmadığını nereden kontrol edebilirim. Faturamın olduğunu çok sanmıyorum çünkü taşınırken çoğu şey kayıp olmuştu seri numarasından falan belki sorgulayabilir miyim?
 
O kabloya dokunduğumda direkt olarak ışık kırmızı oldu ve ekran haliyle gitti tekrardan aynısını taktğımda ise ekran gelmedi.
O kabloyla işlem yapmadan önce bilgisayarın kapalı olması gerekiyordu aslında. Onunla ilgili bir uyarı yapmayı unutmuşum, genelde böyle bilinir diye atlamışım.

Bilgisayarı kapatın, o ekran kartına bağlı olan kabloyu arkasındaki mandalı çekerek fazla zorlanmayacak şekilde çıkarın. Daha sonra bir diğer kabloyu takın, aynısı olsun. Sonra tekrar deneyebilirsiniz.

Anlık dokunmalarda böyle bir problem olmaması lazım. Kabloda bir temassızlık var gibi veya sokete tam oturmamış sanki?

Garantisi vardır hâlâ. Fatura çok önemli değil artık. Ekran kartı kutusunda seri numarası yazar. Aynı şekilde ekran kartının üstünde de yazar. Kartı sökmeden görebilir misiniz bilmiyorum. S/N şeklinde yazar.
 
O kabloyla işlem yapmadan önce bilgisayarın kapalı olması gerekiyordu aslında. Onunla ilgili bir uyarı yapmayı unutmuşum, genelde böyle bilinir diye atlamışım.

Bilgisayarı kapatın, o ekran kartına bağlı olan kabloyu arkasındaki mandalı çekerek fazla zorlanmayacak şekilde çıkarın. Daha sonra bir diğer kabloyu takın, aynısı olsun. Sonra tekrar deneyebilirsiniz.

Anlık dokunmalarda böyle bir problem olmaması lazım. Kabloda bir temassızlık var gibi veya sokete tam oturmamış sanki?

Garantisi vardır hâlâ. Fatura çok önemli değil artık. Ekran kartı kutusunda seri numarası yazar. Aynı şekilde ekran kartının üstünde de yazar. Kartı sökmeden görebilir misiniz bilmiyorum. S/n şeklinde yazar.

Diğer bir kablo daha var evet ama onu ekran kartına kadar çekemiyorum boyu yetişmiyor maalesef. Ekran kartının üzerindeki etikette s/n şeklinde bir yazı göremedim ama eğer ki 15 haneli ve hem harf hem sayı içeren bir yazı var bu mudur acaba seri numarası.
 
Genelde şöyle arkada yazar. Barkodun altındaki numara olabilir veya S/N: ... ... diye yazar. Ekran kartı marka modeli nedir?

1664054431635.png


Sorun kablo kaynaklı gibi duruyor dediğim gibi. Şu an kullandığınız kablonun sağlam bir şekilde takılı olduğuna emin olduktan sonra tekrar deneyebilirsiniz ama yine aynı problemi yaşarsanız ekran kartını çıkarıp bilgisayarcıya gidip bir de o şekilde baştan aşağı farklı bir sistemde deneyebilirsiniz.
 
Genelde şöyle arkada yazar. Barkodun altındaki numara olabilir veya s/n: Diye yazar. Ekran kartı marka modeli nedir?

Eki Görüntüle 1527095

Sorun kablo kaynaklı gibi duruyor dediğim gibi. Şu an kullandığınız kablonun sağlam bir şekilde takılı olduğuna emin olduktan sonra tekrar deneyebilirsiniz ama yine aynı problemi yaşarsanız ekran kartını çıkarıp bilgisayarcıya gidip bir de o şekilde baştan aşağı farklı bir sistemde deneyebilirsiniz.

Seri numarasını buldum sonunda o dediğim satırmış onda suanlık bir sıkıntı yok. PSU'dan çıkan ve önceden de kullandığım kabloyu sök tak yaptım şu anlık bir sıkıntı yok gibi duruyor ama eğer olmaz ise diğer kabloyla bir şekilde deneyeceğim eğer ki hala daha düzelmez ise garantiye yollamaktan başka seçeneğim kalmıyor yıldım artık.
İlginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim iyi geceler dilerim.
 

Geri
Yukarı