Sistem FurMark ve işlemci stres testinde restart atıyor

İbrahmbass

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayar oyun içindeyken kimi zaman 10 dakika kimi zaman da 5 dakika içinde kendi kendine restart atıyor. Furmark ekran kartı stres testini de yapsam işlemcinin dört çekirdeğini güç altında da denesem bir türlü çözüme varamadım. Sıcaklık değerleri de gayet normal 60 derece iken de yapabiliyor. Bios güncellemesi buna bir çare olabilir mi çözüm öneriniz var mıdır?
Sistem Özellikleri:
Anakart - Gigabyte A520M K
İşlemci - AMD Ryzen 3 1200 quad core processor
Ram - Kingston fury ddr4 16gb
Ekran Kartı: Zotac Amp geforce gtx 1650 4 gb
Psu : Excalibur temperli cam kasa içinde hazır gelen 500 w psu

Suçu önce PSU'ya atma eğer ekran kartın düzgün sabitlenmemişse yük altında kapanır bir bak derim
Furmark testlerinde güç altında bellir bir süre (on dakika üstü) sonra bile kapanmıyor. Ekran kartından hiç kuşkulanamadım.

Ayrıca şu bilgiyi de sizlerle paylaşayım: Win 11 kullanırken sürekli oluyordu artık dayanamayıp format attım ve windows 10 kullanımına geçtim. 4 gün gibi bir sürede hiçbir şekilde oyundan atma sorunu, restart sorunu yaşamadım. Restart atmadan 10 saniye önce 15 fps düşüyor ve ardından restart atıyor.

FurMark testlerinde güç altında bellir bir süre (on dakika üstü) sonra bile kapanmıyor. Ekran kartından hiç kuşkulanamadım.

Benim de sistem en başlarda oyunda 10dk - 15dk arası bir süre oynayınca siyah ekran veriyordu tekrar başlatmazsam açılmıyordu. Sorunun PSU olduğunu düşünüyordum ama ekran kartı sabit değilmiş bir parça ile destek atınca sorun gitti. Sen yine de bir bak çünkü senin sisteme 400W bile rahat yeter.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı