Sistem güç tuşuna basınca açılmıyor

06byndr66

Hectopat
Daha fazla  
İyi sosyaller. Dün bilgisayarda hiçbir sorun yoktu normâl şekilde aksam basindan kalktim ve yattim ve bugün Power tuşuna basiyorum acilmiyor arkasini acip kablolari kontrol ettim tozunu vs aldim ama yok prizde normal durumda neden olabilir?

PSU aç kapat yapmayı deneyin.

Hocam cogu seyi denedim olmadi artik PSU yanmasi durumundan korkuyorum. Corsair 550W 80+ PSU var, ekran karti 3050, islemci 13100F, PSU'yu sıkıştıracak parca yok ama neredeyse her gün +5 saat calisiyor, bundan dolayi PSU patlar mi?
(Kasayi komple ağustosta sıfır topladim)

Son düzenleyen: Moderatör:
Her gün çalışmasından bozulmaz. Arkadaşların dediklerini yaptıysanız tek çare PSU değiştirmeyi denemek veya bilgisayarcıya götürmek kalıyor. Bilgisayarcının da ilk yapacağı şey PSU değişimi olur zaten.
Yazarken aklıma geldi başka odanın prizinde çalıştırmayı denediniz mi?
Forumda yıllar önce bu tarz konu görmüştüm o odada çalışmıyordu arkadaşın bilgisayarı.
Aynı şekilde akşam yatıp sabah kalktığında bozulmuştu. Pek sanmıyorum ama denemekte fayda vardır.

Hocam cogu seyi denedim olmadi artik PSU yanmasi durumundan korkuyorum Corsair 550W 80+ PSU var ekran karti 3050 islemci 13100F PSU'yu sıkıştıracak parca yok ama neredeyse her gün +5 saat calisiyor bundan dolayi PSU patlarmi.
(Kasayi komple agustosda sıfır topladim)
Patlamaz. Gece sen uyurken voltaj dalgalanması ya da ani yükselişi yaşanmışsa eğer PSU bozulmuş olabilir. Bu yüzden uyurken PSU'yu tuşundan kapatılmasını öneriyoruz. Yoksa benim makine günde 14 saat açıktır. Garantisi varsa değişim olur ya da yoksa eğer PSU firması voltajdan dolayı olduğuna dair rapor verirse elektrik sağlayıcınız ödemekle yükümlüdür. Tabii sorun başka bir şeyde de olabilir. Ben PSU üzerinden varsayım yaptım.

Patlamaz. Gece sen uyurken voltaj dalgalanması ya da ani yükselişi yaşanmışsa eğer PSU bozulmuş olabilir. Bu yüzden uyurken PSU'yu tuşundan kapatılmasını öneriyoruz. Yoksa benim makine günde 14 saat açıktır. Garantisi varsa değişim olur ya da yoksa eğer PSU firması voltajdan dolayı olduğuna dair rapor verirse elektrik sağlayıcınız ödemekle yükümlüdür. Tabii sorun başka bir şeyde de olabilir. Ben PSU üzerinden varsayım yaptım.

Hocam deliye dondum bugün baska bir PSU ile denedim kendi kasami acilmadi benim PSU baska kasayi calistirdi baska ne problem olabilir acaba RAM'leri cikar sok vs hepsini yaptim olmuyor tepki yok kasada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı