Ben bilgisayarımın anakartını yaklaşık bir hafta önce değiştirtmiştim.
İlk 4-5 gün kasamdan gürültü gelmiyordu (fan sesi normaldi) ancak son 2 gündür bilgisayarı başlattıktan sonra 1-2 dakika boyunca çok gürültü geliyor (sanırım fan sesi) ancak sonra fan sesi gidiyor.
Sizce bu gürültüyü nasıl giderebilirim?
Kusura bakmayın saçma bir soru olmuş olabilir (aslında kasamı açıp, sesin nereden gelip gelmediğini kontrol etmek gerek, ama çok büyük ihtimal fandan geliyordur.)
BIOS'tan fan ayarlarına bir el atarsın. RPM kasa fanları için 800 altına düşmedikçe sirkülasyonda bir sıkıntı yaşamazsın.
Bir de CPU fanının kablosunu doğru yere taktığından emin. Ben geçen PC'yi temizlerken CPU yazan kısma değil de gidip Pump yazan yere takmışım %100'de kükreyerek çalışıyordu fan susmayınca anladım mevzuyu.
İlk açıldığı zaman yani cihaz boot edilirken anakart herşeyi baştan kontrol eder o sırada fan sesi çoğalır ama boot sonrasında devam ediyorsa bir sorun olabilir.
BIOS'tan fan ayarlarına bir el atarsın. RPM kasa fanları için 800 altına düşmedikçe sirkülasyonda bir sıkıntı yaşamazsın.
Bir de CPU fanının kablosunu doğru yere taktığından emin. Ben geçen PC'yi temizlerken CPU yazan kısma değil de gidip pump yazan yere takmışım %100'de kükreyerek çalışıyordu fan susmayınca anladım mevzuyu.
Hocam merhaba şu an BIOS'u açtım, fan hızı ayarlarına geldim ancak ne yapacağımı bilmiyorum, aşağıya ekran görüntüsünü atsam bana yardımcı olabilir misiniz?
@xanax32 bu ses BIOS'tan sonra, masaüstü açıldıktan sonra 1 2 dk devam ediyor sana sonra düzeliyor.
Bir de CPU fanının kablosunu doğru yere taktığından emin. Ben geçen PC'yi temizlerken CPU yazan kısma değil de gidip Pump yazan yere takmışım %100'de kükreyerek çalışıyordu fan susmayınca anladım mevzuyu.
Bende bu BIOS görmeyeli uzun süre oldu ama çok basit bir BIOS yani yapmak istediğiniz şeyi kolayca buluyorsunuz. Yeni nesillerde biraz daha farklı bir tasarım olduğu için amatör kullanıcılar format için bir süre geziyor BIOS da.