Sistem kapalıyken kasanın mavi ışığı yanıp sönüyor

MehmetWezon

Decipat
Makaleler
1
Yer
İstanbul/Ataşehir
Daha fazla  
Arkadaşlar, cihazla tüm gün aktif olarak oyun oynadım. Oyun içindeyken sistem tuşları çalışmadı ve kısayollar da tepki vermedi, ancak buna aldırış etmeden oyuna devam ettim. Bir süre sonra oyunda dalgalanmalar yaşanmaya başladı. Forza Horizon 5’i kapattım ve ardından sistemi kapatmak istedim, ancak hiçbir kısayol çalışmadı. Bu yüzden akıllı klavyeyi bağlayarak klavyenin üzerindeki "PC" tuşuna basarak kapattım. Kasadan kapatmak istemedim, çünkü sorun yaşarım diye düşündüm.

Kapattıktan sonra kasadan mavi ışık yanıp sönmeye başladı. Üst bölümde, yanan ışığın yanında bir ampul simgesi bulunuyor. Bunun sebebini anlayamadım. Hata ışığı vs yanmıyor anakart da kasa da yanıyor.

Kasa modeli: Dark GT Pro
Sistem:

Ryzen 5 3600

RTX Asus 2060

Corsair 16 GB RAM

Anakart MSI A520M Pro

500W Thermaltake PSU
Samsung Evo plus 970 M2 SSD 500

Sistem yeni 5 aylık.

Son düzenleme:
Kapattıktan sonra tekrar açtınız mı sistemi ? Bastığınız tuş kapatmak yerine uyku moduna almış olabilir.

Kapattıktan sonra tekrar açtınız mı sistemi ? Bastığınız tuş kapatmak yerine uyku moduna almış olabilir.

Hocam dediğiniz gibi uyku moduna almış cihazı açtım ama alt görev çubuğu vs çalışmıyor sistemi nasıl kapatabilirim çoğu şeyi denedim.
Denetim masasından Windows gezgini açmayı denedim alt görev çubuğu için o bile çalışmadı açmadı.

Hocam dediğiniz gibi uyku moduna almış cihazı açtım ama alt görev çubuğu vs çalışmıyor sistemi nasıl kapatabilirim çoğu şeyi denedim.
Denetim Masası'ndan Windows Gezgini açmayı denedim alt görev çubuğu için o bile çalışmadı açmadı.

Akıllı klavye de sistemi kilitle yaptım kilit menüsündeyken sağ alta basarak sistemi kapatı seçtim kaybetmediğiniz şeyler var kaybedebilirsiniz dedi en son 20:23 de çalışıyor öyle kalmış saat vs görünüyor 1.5 saattir hata vermiş sistem.

Son düzenleme:
Kasadaki açma-kapatma tuşunu denediniz mi ?
O da çalışmazsa elektriği kesin. Psu'yu kapatın veya fişi çekin. Biraz bekleyip tekrar açabilirsiniz.
Elektriği kestikten sonraki ilk açılış normalden uzun sürebilir, sorun yoktur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı