Çözüldü Sistem Kernel Power 41 ve eventlog 6008 hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PointFlow

Kilopat
Herkese merhaba,

Biraz uzun bir yazı olacak çünkü aylardır bu sorunla uğraşıyorum. Son alışverişimi de yapmadan önce son bir kez sizlere sorayım dedim.

Başımdan geçenler:

1200 AF bir işlemciye sahip birisiydim ve artık güncellemek istedim. Sık sık render yaptığım içinde kendime 8 çekirdek fazla pahalı olmayan bir işlemci almak istedim, yani 2700X almak istedim. Kullandığım anakart ise A320M buna MOSFET soğutucusu alıp yapıştırdım.

Mahallemdeki bilgisayarcıdan işlemcim dahil birkaç şey daha vererek bir 2700X takası gerçekleştirdim. Eve geldim birkaç gün kullandım sorun yok gibiydi, ardından yazlıktan taşındım ve evime geldim. Daha sonradan sorunlarım başladı:

Bilgisayarım donuyor - açamıyorum:

Bazen BIOS ekranı bile gelmemeye başladı, sadece bastığımda fanlar çalışıyor ancak görüntü gelmiyordu.

Tekrar bilgisayarcıya gidip gelme sonrası ekran kartım suçlandı ve RX 570'ten RX 580'e geçmiş oldum, PC'de açılmıştı. Kısa bir süre sonra yine aynı sorunu yaşamaya başladım. Ayrıca bazen açmaya çalışınca fanlar anlık çalışıp duruyordu. Çalıştığı vakitte sık sık donardı. Siyah ekran olurdu, fanlar çalışırdı ve Kernel Power 41 63 hatasi verirdi.

İşlemci test edelim ısrarımın üstüne kendisi test için bir 1600 AF verdi. Bilgisayar boştayken kendi kendine reset attı ve suçlunun işlemci olmadığını düşündüm. 2700X'i geri aldım.

Geri aldıktan sonra PC'ye Zalman marka bir fan aldım. Artık oyunlarda 65 dereceyi geçmiyor. Stres testinde genellikle 82 derece maksimum gördüm. Ama maalesef ki sorunlar hala düzelmedi.

Başka bir bilgisayarcıya götürdüm ve sorunun anakart olduğu bana söyledi. B450M MOSFET soğutuculu bir anakart aldım bu sefer.

Artık PC hep açılıyor ve akışkan bir şekilde çalışıyor, ancak hala iki büyük sorunu yaşıyorum:

İlk sorunum: PC'yi açmak için birkaç saat beklediğimde Kernel Power 41 63 ve eventlog 6008 hatası. PC tamamen normal açılıyor hatta böyle bir hata olduğunu da fark etmiyorsunuz. Ben bunu ilk görev yöneticisindeki süre sıfırlanınca fark ettim. Olay görüntüleyicisinden baktığımda Kernel Power 41 63 ve eventlog 6008 gözüküyordu. Yani PC açılıyor ama süre sıfırlanıyor. Fast startup çalışmıyor yani.

İkinci sorunum donması. sadece hafif işlerde donuyor. Oyunlarda asla sorun olmuyor. WordPress'te bir yazı yazıyorken veya internette geziniyorken donma sorunu çok yaşıyorum. Bir keresinde Steam kütüphanesine bile bakarken dondu. Tabii bu aşırı sinir bozucu ve bunu aylardır yaşıyorum artık.

İnternete baktım ve genellikle Kernel Power 41 63 için hep PSU denmiş. Bende eski Cooler Master gx 750 vardı ve bunu sıfır MSI 600dn ile değiştirdim. Maalesef ki ne donma, ne de başlangıçtaki süre sıfırlanma sorunu düzeldi.

RAM aklıma geldi. Belki de RAM sorunu vardır! Memtest86 ile iki defa XMP açarak ve açmadan test ettim. Her ikisinde de 0 error yazdı ve Pass dedi.

Prime 95 ve Memtest5 ile yaklaşık 10-15 dakikalık test gerçekleştirdim ve hayır, hiçbir sorun göstermedi. OCCT ile de Power testi yaptım ancak kapanma olmadı.

Test etmediğim tek SSD kalmıştı. CrystalDiskInfo adlı bir programı kurdum ve durumu iyi ancak sağlık %74 gösteriyordu. Dedim belki SSD'te terslik olabilir. Windows Fast Startup'u da bildiğim kadarıyla SSD'ye dosya kaydediyor. Belki onu yükleyemediği için başta Kernel Power 41 63 hatası alıyorumdur.

Geçtiğimiz günlerde bilgisayara format atıp Windows 11 kurmayı da denedim ancak çözüm olmadı.

Bazen nadir de olsa Kernel Power 41 (63) eventlog 6008'in yanında kernel boot 29'da görüyorum. Açıklamasında ise şu yazıyor:
Windows, 0xC00000D4 hata durumuyla hızlı başlatma yapamadı.

Priz değişimi ve akım koruyucu:
Bir ara prizden şüphelendim ve priz değişikliği yaptım, ayrıca Schneider akım koruyucu priz taktım, maalesef ki düzelmedi.

Son aşama, flash belleğe Windows 10 kurma:

Elimde başka SSD olmadığı için 60 GB'lik bir flash belleğe Windows 10 kurdum ve SSD'yi çıkardım.

İlk çözüm: Başlangıçtaki Kernel Power 41 hatası gitti.

Ne kadar bilgisayarı açıp kapatırsam kapatayım asla hata vermedi ve süre sıfırlanmadı. Ancak bilgisayar aşırı ağır çalışıyor. Sözüm ona 3.2 bir USB'ye kurdum ancak disk genellikle hep %100, internette bir şey arayınca bile geç yükleniyor.

60 GB flash bellek ile 1 gün sonra:

Süre sıfırlanma sorunum artık düzelmişti. Sanırım 3. sekmeyi açmıştım ve Edge kullanıyorken PC aşırı kasmaya başladı, disk %100 oldu, ardından PC dondu. Birkaç saniye sonra klavye/mouse ışıkları gitti. Siyah ekran, fanlar çalışıyor klavye mouse ışıkları gitti. PC'nin düğmesinden kasayı kapattım ve açmaya çalıştım.

Flash bellek gözükmüyor:

PC'yi açınca flash bellek gözükmüyordu, sanki hiç takılı değil gibiydi ve otomatik BIOS açıldı. Birkaç kere çıksam da BIOS açıldı hep. BIOS'tan boot kısmına baktım ancak takılı bir cihaz gözükmüyordu. Flash belleği çıkar tak yapmak geldi aklıma. PC'yi kapadım, flash belleği çıkar tak yaptım ve PC çalıştı. Aşırı geç açılmadan ve %100 diskten sonra olay görüntüleyicisinde gene Kernel Power 41 63 ve eventlog 6008 gördüm. Maalesef ne SSD'de, ne de flash bellekte hiçbir zaman dump dosyası oluşmadı.

Hikayem bu kadar,

Şimdi sizlere şunu sormak istiyorum. Sorunun kaynağı SSD olabilir mi? İşlemci şüpheli mi? Belki de flash bellek komple donduğu için siyah ekrana düşmüştür? Yeni bir SSD almaya değer mi? Veya önerileriniz var mı? Düşüncelerinizi bekliyorum!

Sistemim:

İşlemci: Ryzen 7 2700X.
PSU: MSI MAG600dn (yeni alındı sıfır)
Ekran kartı: (RX 580 - ikinci el yeni alındı)
RAM: 2x8 Corsair Vengeance 3000MHz CL16.
Anakart: ASUS Prime B450M-A II (yeni alındı sıfır)
Seagate Barracuda 120 - 250 GB (COVID dönemi öncesi almıştım tam tarihini hatırlamıyorum)

Sizce sorun SSD'mi? Ben ondan şüpheleniyorum ve yeni bir tane almayı düşünüyorum. Sürekli donması gerçekten sinir bozucu.

Şimdiden önerileriniz, ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

SSD siparişimi Apacer AS350X olarak verdim. Bakalım düzelecek mi? Buraya sonuçları yazacağım.

Son düzenleme:
Çözüm
Sistem boştayken yaşıyorum sorunu. Bu duruma ek olarak bazen bilgisayarı Kapat'a bastığımda kapanıyor ekranında donuyor sistem ben de güç düğmesinden kapatıyorum.

Bana RAM veya SSD gibi geldi. Windows kapanıyorken SSD/HDD ye hızlı açılsın diye dosya yazıyor. O esnada sorun varsa yazamıyor olabilir. Benim de direkt donuyor masaüstünde sorunumun kaynağı SSD çıktı.
Deneyimlerimden şöyle bir öneri yapabilirim:

İlk önce Memtest64 kurun, bu Windows tabanlı bir yazılım ve Memtest86 kadar kapsamlı değil ancak RAM de sorun varsa bununla açığa çıkabilir.

OCCT kurup bir Power-GPU-CPU testi yapın ne olur ne olmaz. Eğer donma olmazsa bunda da sorun yok demektir.

Prime95'te bir kurun 5-10 dakika çalıştırın. Acayip zorlar CPU'yu test etmiş olursunuz.

En son şunu bir kurun:

Eğer testmem5 1usmus_v3 CFG'den de geçerse %90 SSD diye onaylamış olursunuz.

Bu hata öyle bir bela ki her şeyden olabilir. Anakartta kısa devre olur bu çıkar. PSU düşük voltaj yapar bu hata çıkar. RAM düzgün çalışmaz bu hata çıkar.
O yüzden önerim bu testleri mutlaka yapmanız.

Ben örneğin, SSD çıkacağından hiç şüphelenmezdim yani hep PSU veya ekran kartı derler. Anakart diyen bilgisayarcı da oldu hepsini yenilemek zorunda kaldım boşu boşuna. 😅

Bu söylediğim programların hepsi Windows tabanlı kurması da zor değil. Hepsinden geçerse bir SSD düşünebilirsin. Ben Apacer AS350X aldım bir ihtimal DRAM'li olur belki diye. Alternatif olarak Goodram CX-400'te önerdiler. Gelene kadar Flash bellekte kullanıyorum sorun yaşamadım kaç gündür. Tabii yavaş. 😮‍💨

An itibarıyla aylardır uğraştığım sorunu nihayet çözdüm. Benim sorunum SSD çıktı.
  • Windows'u kullanırken durduk yere donuyor.
  • Fast startup çalışmıyor.
  • Kernel Power 41 (63) ve eventlog 6008 alıyordum.
  • Nadiren de kernel boot 29 yazardı.
Seagate Barracuda 120 - 256 GB SSD'mi Apacer AS350X ile değiştirdim. Artık donmuyor, ayrıca süre de sıfırlanmıyor. Herkese teşekkür ederim.
Hocam
Sistemdeki donma ve Kernel Power 41 hatası, özellikle SSD'nizden kaynaklanıyor olabilir. SSD'nin sağlık durumu %74 gibi düşük bir seviyeye inmiş, bu da yazma ve okuma hızlarını etkileyebilir ve bu tür sorunlara yol açabilir. Hızlı başlatma hatası da genellikle SSD'lerle ilişkilendirilir çünkü Windows, hızlı başlatma sırasında SSD'ye dosyalar kaydeder. Testlerinizde RAM ve PSU gibi bileşenler düzgün çalışıyor gibi görünüyor. Ancak SSD'nin eski olması ve sağlık durumunun düşük olması, bu tür sorunlara neden olabilir? SSD değişimi bu sorunu çözebilir.
Yeni aldığınız Apacer AS350X SSD'nin, performans ve stabiliteyi artırması bekleniyor. Bu, donma ve başlatma sorunlarınızı çözecektir. SSD değişimi yaptıktan sonra sorunların düzelip düzelmediğini kontrol edin ve sonuçları buraya yazarsanız daha fazla yardımcı olabilirim.

Hocam.
Sistemdeki donma ve Kernel Power 41 hatası, özellikle SSD'nizden kaynaklanıyor olabilir. SSD'nin sağlık durumu %74 gibi düşük bir seviyeye inmiş, bu da yazma ve okuma hızlarını etkileyebilir ve bu tür sorunlara yol açabilir. Hızlı başlatma hatası da genellikle SSD'lerle ilişkilendirilir çünkü Windows, hızlı başlatma sırasında SSD'ye dosyalar kaydeder. Testlerinizde RAM ve PSU gibi bileşenler düzgün çalışıyor gibi görünüyor. Ancak SSD'nin eski olması ve sağlık durumunun düşük olması, bu tür sorunlara neden olabilir? SSD değişimi bu sorunu çözebilir.
Yeni aldığınız Apacer AS350X SSD'nin, performans ve stabiliteyi artırması bekleniyor. Bu, donma ve başlatma sorunlarınızı çözecektir. SSD değişimi yaptıktan sonra sorunların düzelip düzelmediğini kontrol edin ve sonuçları buraya yazarsanız daha fazla yardımcı olabilirim.

Tamamdır, sonuçları yazacağım. CPU'dan şüphelendim bir ara ancak hep kendime şey diyorum; “cpu olsaydı testmem5'te ya da Prime95'te sorun çıkmaz mıydı? Veya oyun oynarken. Hiçbir şey yapmıyorken donması acayip sinir, bakalım umarım düzelir. Yoksa bu Kernel Power 41 hayatımın parçası olacak gibi. 😅

Tamamdır, sonuçları yazacağım. CPU'dan şüphelendim bir ara ancak hep kendime şey diyorum; “cpu olsaydı testmem5'te ya da Prime95'te sorun çıkmaz mıydı? Veya oyun oynarken. Hiçbir şey yapmıyorken donması acayip sinir, bakalım umarım düzelir. Yoksa bu Kernel Power 41 hayatımın parçası olacak gibi. 😅

Hocam büyük ihtimalle CPU olsaydı sorun çıkmazdı. Çünkü testmem5 gibi uygulamalar CPU testide yapıyor.

Hocam büyük ihtimalle CPU olsaydı sorun çıkmazdı. Çünkü testmem5 gibi uygulamalar CPU testide yapıyor.

Umarım, sonuçları mutlaka yazacağım. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

Dosya Ekleri

• IMG_8219.jpeg
    IMG_8219.jpeg
    46,6 KB · Görüntüleme: 36
Hocam merhaba sorunu çözebildiniz mi acaba aynı sorun bende de var da?

Sipariş ettiğim SSD henüz gelmedi ancak birkaç gündür flash bellekten çalıştırıyorum Windows'u herhangi bir sorun olmadı. Büyük ihtimalle bendeki sorun SSD. Onu da takıp denediğimde çözüldü olarak güncelleyeceğim.

Siz de Kernel Power 41 yaşıyorsanız maalesef ki bu hata kodu çok genel bir sorun. Bilgisayar durduk yere donunca veya reset atınca Kernel Power 41 oluyor ve her şeyden olabilir.

Benim anladığım kadarıyla eğer oyunda/yükte oluyorsa genel olarak suçlusu PSU veya ekran kartı. Masaüstünde oluyorsa benimki gibi CPU, RAM veya SSD'dir.

İlk önce RAM'leri benim yaptığım gibi Memtest86 ile test etmenizi tavsiye ederim. Bu test yaklaşık 16 GB için 3 saat sürüyor. Eğer bir hata çıkmazsa SSD olabilir.

Siz ne zaman yaşıyorsunuz?

Sipariş ettiğim SSD henüz gelmedi ancak birkaç gündür flash bellekten çalıştırıyorum Windows'u herhangi bir sorun olmadı. Büyük ihtimalle bendeki sorun SSD. Onu da takıp denediğimde çözüldü olarak güncelleyeceğim.

Siz de Kernel Power 41 yaşıyorsanız maalesef ki bu hata kodu çok genel bir sorun. Bilgisayar durduk yere donunca veya reset atınca Kernel Power 41 oluyor ve her şeyden olabilir.

Benim anladığım kadarıyla eğer oyunda/yükte oluyorsa genel olarak suçlusu PSU veya ekran kartı. Masaüstünde oluyorsa benimki gibi CPU, RAM veya SSD'dir.

İlk önce RAM'leri benim yaptığım gibi Memtest86 ile test etmenizi tavsiye ederim. Bu test yaklaşık 16 GB için 3 saat sürüyor. Eğer bir hata çıkmazsa SSD olabilir.

Siz ne zaman yaşıyorsunuz?
Sistem boştayken yaşıyorum sorunu. Bu duruma ek olarak bazen bilgisayarı kapat’a bastığımda Kapanıyor ekranında donuyor sistem ben de güç düğmesinden kapatıyorum.

Sistem boştayken yaşıyorum sorunu. Bu duruma ek olarak bazen bilgisayarı Kapat'a bastığımda kapanıyor ekranında donuyor sistem ben de güç düğmesinden kapatıyorum.

Bana RAM veya SSD gibi geldi. Windows kapanıyorken SSD/HDD ye hızlı açılsın diye dosya yazıyor. O esnada sorun varsa yazamıyor olabilir. Benim de direkt donuyor masaüstünde sorunumun kaynağı SSD çıktı.
Deneyimlerimden şöyle bir öneri yapabilirim:

İlk önce Memtest64 kurun, bu Windows tabanlı bir yazılım ve Memtest86 kadar kapsamlı değil ancak RAM de sorun varsa bununla açığa çıkabilir.

OCCT kurup bir Power-GPU-CPU testi yapın ne olur ne olmaz. Eğer donma olmazsa bunda da sorun yok demektir.

Prime95'te bir kurun 5-10 dakika çalıştırın. Acayip zorlar CPU'yu test etmiş olursunuz.

En son şunu bir kurun:

Eğer testmem5 1usmus_v3 CFG'den de geçerse %90 SSD diye onaylamış olursunuz.

Bu hata öyle bir bela ki her şeyden olabilir. Anakartta kısa devre olur bu çıkar. PSU düşük voltaj yapar bu hata çıkar. RAM düzgün çalışmaz bu hata çıkar.
O yüzden önerim bu testleri mutlaka yapmanız.

Ben örneğin, SSD çıkacağından hiç şüphelenmezdim yani hep PSU veya ekran kartı derler. Anakart diyen bilgisayarcı da oldu hepsini yenilemek zorunda kaldım boşu boşuna. 😅

Bu söylediğim programların hepsi Windows tabanlı kurması da zor değil. Hepsinden geçerse bir SSD düşünebilirsin. Ben Apacer AS350X aldım bir ihtimal DRAM'li olur belki diye. Alternatif olarak Goodram CX-400'te önerdiler. Gelene kadar Flash bellekte kullanıyorum sorun yaşamadım kaç gündür. Tabii yavaş. 😮‍💨

An itibarıyla aylardır uğraştığım sorunu nihayet çözdüm. Benim sorunum SSD çıktı.
  • Windows'u kullanırken durduk yere donuyor.
  • Fast startup çalışmıyor.
  • Kernel Power 41 (63) ve eventlog 6008 alıyordum.
  • Nadiren de kernel boot 29 yazardı.
Seagate Barracuda 120 - 256 GB SSD'mi Apacer AS350X ile değiştirdim. Artık donmuyor, ayrıca süre de sıfırlanmıyor. Herkese teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 2700x.PNG
    2700x.PNG
    17,7 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı