Sistem kesintileri diye bir şey %100 CPU kullanıyor

Brkyddmr

Centipat
Acer Aspire E5 553G laptopunu kullanıyorum. Daha alalı 2.5 sene oldu. En son kendi kendine kapanıyor diye garantiye götürdüm. Hemen yapıp gönderdiler ama bir süre sonra kullanırken laptop aniden kapandı ve açtığımda sistem kesintileri diye bir şey CPU'yu çok rahatsız ediyordu. Şu ana kadar hiç kötülüğünü görmedim ama bu beni rahatsız ediyor. Ne yapacağım bilmiyorum garantisi de geçti. BIOS falan çoğu şey güncel. Windows'un en son Update'sini de yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı bilgisayar bende de var. Alalı 8 ay oldu. İlk günlerde kapanıyordu zaten, sorun yaşayınca aldığım yer değiştirdi yenisini gönderdi onda ise BIOS güncellemesi yapana kadar bu sorunlar yoktu. Yani yaşanan sorunların hepsi neredeyse yazılımsal. Kendi kendine kapanması(%1-%20 arasında), otomatik fan hızı sorunu, ekran kartı tanımlama sorunu, 1.sorunu pil uyarısını %10'dan %20 ye çekerek çözdüm yoksa kapanıyordu. Fan hızı sorunu 1.31 Bios sürümünden kaynaklı, 1.19'da yoktu. Kaç kez Acer'a bildirdim umursamadılar. Notebook FanControl uygulaması ile oyun oynarken fanı ben açıyorum. 3.ekran kartı sorununu ise hiçbirşey yapmayarak yani güncelleme yapmadan Acer sitesinde bulunan driver ile kullanmak sorunları çözüyor. Sizin sorununuza gelecek olursak temiz bir sıfırlamadan sonra dediğim ayarları yaparsanız çok sıkıntı olmaz. Kalıcı çözüm içinse Acer'dan yeni bir BIOS güncellemesi gelmesi gerek.
Değişim yapılan bilgisayarda sorunun farkında olduğum için BIOS'u güncellemiyordum. Ama Windows update ile iznim dışında otomatik olarak BIOS güncellendi ve geri alamadım. Uzun araştırmalar sonucunda bu geçici çözümleri buldum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı