Sistem memory hatası verip mavi ekrana düştü

Test sonuçlarına bakın.

Eki Görüntüle 2245122

Sadece adresleme testinde 4357 sorun var.
Hocam o kısmı ben de gördüm zaten ama sorunun ne olduğunu nasıl olduğunu ve ne yapmam gerektiğini bilmek zaten asıl olay. Ürünler yurtdışından alındığı için garantiye de gönderemiyorum sanırsam. Teşekkürler yine de yardımlarınız için. En son aldığım mavi ekranın sebebi ne olabilir acaba?

Hocam o kısmı ben de gördüm zaten ama sorunun ne olduğunu nasıl olduğunu ve ne yapmam gerektiğini bilmek zaten asıl olay. Ürünler yurtdışından alındığı için garantiye de gönderemiyorum sanırsam. Teşekkürler yine de yardımlarınız için. En son aldığım mavi ekranın sebebi ne olabilir acaba?
Hocam yine kısa yol paylaşmışsınız açılmıyor. :)

Ayrıca sistemde 2 RAM var. Bunların ikisi de arızalı olmayabilir. Tek tek deneyin.

Ama sorunun ne olduğunu nasıl olduğunu ve ne yapmam gerektiğini bilmek zaten asıl olay

RAM onarılabilir bir donanım olsaydı tamire verin yazardım. Ya garantiden yollayacaksınız -ki buna imkan yokmuş- ya da yenisine sağlık.

Hocam yine kısa yol paylaşmışsınız açılmıyor. :)

Ayrıca sistemde 2 RAM var. Bunların ikisi de arızalı olmayabilir. Tek tek deneyin.

RAM onarılabilir bir donanım olsaydı tamire verin yazardım. Ya garantiden yollayacaksınız -ki buna imkan yokmuş- ya da yenisine sağlık.
Hocam bugün sıvı soğutucumu kurup RAM’leri teste soktum. Expo kapalıymış bios sıfırlanmış farkında değilim 1 tane RAM’in testi bitti sorunsuz geçti ve hepsini aynı şekil teste soktum. Hepsi sorunsuz geçti. Daha sonra EXPO açıp deneyeyim dedim ve tak hatalar verip testi tamamlayamıyor bile. Sorun burda ne olabilir? Bu arada RAM’leri 1-3 takınca görüntü gelmiyor sistem açılmıyor. 2-4 takınca ise bir sorun olmuyor. Aynı şekilde tek slot da taksam böyle sonuç alıyorum. 2. ve 4. slot harici takınca yok gelmiyor görüntü.

Anakart RAM güç yönetiminde sorun olabilir ama bu sadece bir ihtimal. Aslında uygun bir serviste teste (ölçümlere) tabi tutulsa iyi olur.

Durup dururken 1-3 nasıl arızalanmış olabilir ki?
Slotların kendisinde değil de onları besleyen sistemde sorun olabilir.

Anakart RAM güç yönetiminde sorun olabilir ama bu sadece bir ihtimal. Aslında uygun bir serviste teste (ölçümlere) tabi tutulsa iyi olur.

Slotların kendisinde değil de onları besleyen sistemde sorun olabilir.
Bir arkadas anakartimda Aemp ozelligi oldugu icin 1-3 de acilmamasinin normal oldugunu soyledi. Bilginiz var mi?

Aemp dediği EXPO olabilir mi?

2024-07-17_17-47-09.png

Tavsiye edilen bu şekilde. Ama "sakın 1-3 slotlara takmayın yoksa RAM'ler çalışmaz" demiyor.

2024-07-17_17-56-45.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı