Sistem montajını nasıl yapabilirim?

Fırat Kuzgun

Centipat
Öncellikle selamün aleyküm arkadaşlar. PC parçalarımı Technopat Sosyal'de gördüğüm tavsiyeler üzerine kendim montajlamak istiyorum. Ama daha önce hiç montaj yapmadım. Recep ve Ali reisin çekmiş olduğu sistem toplama videolarını izliyorum teoride yapabilirim diye düşünüyorum. Ama uygulamaya biraz korkuyorum açıkçası. Bu arada sistem parçalarım:
  • ASUS TUF B450 PLUS GAMING anakart
  • RTX 2060
  • G.Skill Ripjaws 8x2
  • Ryzen 5 3600X
  • WD Blue 5400 RPM 2 TB harddisk
  • WD Green 240 GB SSD
  • Cooler Master 700W PSU
  • Frisby FC 9280G kasa
Sistemim bu şekilde, bana bu sisteme benzer bir video ile veya uygun gördüğünüz başka bir şekilde yardımcı olur musunuz? Technopat kanalından birçok video izledim. Ancak dediğim gibi daha önce montaj yapmadığımdan biraz kafam karışıyor. Özellikle de kabloları anakarta monte etme kısmında. İşlemci, RAM vs bir sıkıntım yok, onları rahatlıkla monte edebilirim diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem güzel ancak kasa ve depolama anlamında tercihinizi kötü yapmışsınız 240 GB SSD`yi windows için aldınız sanırım ancak,HDD tarafında 7200RPM almanız daha iyi olacaktı.Keşke öyle yapsaydınız.Video olarak technopat kanalındaki videoları sırasıyla yavaş bir şekilde izlerseniz montajı yapabilirsiniz.

Merhaba geçen cımartesi bende yeni sistem topladım. İnan bana okadar kolayki bende ilk defa topladım 5 yada 6 tane kablo var zaten onlarında yerini kitapçıktan bakıp yapabilirsin ama kabloları takarken fazla zorlama soketlerin telleri çok ama çok ince 😬 ben takarken biraz tırstım ama sıkıntı olmadı. Tavsiyem acele etmeden yavaş yavaş yap acayip zevkli 👍😬 Kolay gelsin.

Sistem güzel ancak kasa ve depolama anlamında tercihinizi kötü yapmışsınız 240 GB SSD`yi windows için aldınız sanırım ancak,HDD tarafında 7200RPM almanız daha iyi olacaktı.Keşke öyle yapsaydınız.Video olarak technopat kanalındaki videoları sırasıyla yavaş bir şekilde izlerseniz montajı yapabilirsiniz.
Haklısın kardeşim özellikle ssd konusunda kötü bir seçim yaptığımı aldıktan sonra fark ettim. Sence çokmu kötü yani çok büyük sorunlar yaşarmıyım hem hdd hem ssd tarafında

Haklısın kardeşim özellikle ssd konusunda kötü bir seçim yaptığımı aldıktan sonra fark ettim. Sence çokmu kötü yani çok büyük sorunlar yaşarmıyım hem hdd hem ssd tarafında
WD markasının SSD`lerinin incelemelerini izlemedim ama pek kullanan görmedim o yüzden bi yorum yapamayacağım ama daha iyileri var mesela Kingston A400 gibi Crucial gibi SSD alabilirsiniz.HDD tarafında WD en iyi markalardan biri yanında da Seagate var.5400 RPM 7200 RPM`e göre biraz daha yavaş iade edebiliyorsanız iade edin.Birde kasanız biraz kötü gibi Frisby,Gamepower gibi markaları ben önermiyorum.Ve forumlardaki yorumlara bakıp biraz araştırırsanız eğer kimsenin önermediği markalar.

WD markasının SSD`lerinin incelemelerini izlemedim ama pek kullanan görmedim o yüzden bi yorum yapamayacağım ama daha iyileri var mesela Kingston A400 gibi Crucial gibi SSD alabilirsiniz.HDD tarafında WD en iyi markalardan biri yanında da Seagate var.5400 RPM 7200 RPM`e göre biraz daha yavaş iade edebiliyorsanız iade edin.Birde kasanız biraz kötü gibi Frisby,Gamepower gibi markaları ben önermiyorum.Ve forumlardaki yorumlara bakıp biraz araştırırsanız eğer kimsenin önermediği markalar.
Söylediğin herşeyde haklısın ama ilk defa sistem topluyorum ve açıkçası bütçem biraz kısıtlıydı. Bu yüzdende sistemde hdd ve kasa tarafında kısma yapmak zorunda kaldım. İnşallah birdahaki sistemi daha profesyonelce toplayabilirim. Hatalardan ders çıkarıyorum.

Söylediğin herşeyde haklısın ama ilk defa sistem topluyorum ve açıkçası bütçem biraz kısıtlıydı. Bu yüzdende sistemde hdd ve kasa tarafında kısma yapmak zorunda kaldım. İnşallah birdahaki sistemi daha profesyonelce toplayabilirim. Hatalardan ders çıkarıyorum.
Ne diyelim olmuş ile ölmüşe çare yok hayırlı olsun sisteminiz güle güle kullanın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı