Sistem oyun oynarken aniden kapandı

bayalpaslan08

Decapat
Yer
İstanbul, Üsküdar
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 1 TB SSD
Ekran kartı
Sapphire AMD Radeon RX 6700 XT Pulse
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Arkadaşlar az önce ETS 2 oynarken durduk yere bir anda bilgisayar kapandı. Ben CPU ısındı o sebepten dolayı kapandığını düşündüm ancak fanlar yerli yerinde çalışıyor ve soğutuyor. Neden kaynaklı bilemiyorum bana yardımcı olur musunuz? Olay günlüğünde bu iki hatayla karşılaştım, birisi Kernel Power 41 (63) diğeri eventlog 6008.

Ekran Görüntüsü (899).png

Öncelikle sistemden Samsung Magician'ı kaldırın.

BIOS versiyonu çok eski BIOS'u güncelleyin, chipset sürücüsünü kurun, Windows güncellemelerini yapın.

Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp güncel sürümü kurun.

Bu şekilde kullanın sistemi, durum ile ilgili bilgi verirsiniz.

Öncelikle sistemden Samsung Magician'ı kaldırın.

BIOS versiyonu çok eski BIOS'u güncelleyin, chipset sürücüsünü kurun, Windows güncellemelerini yapın.

Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp güncel sürümü kurun.

Bu şekilde kullanın sistemi, durum ile ilgili bilgi verirsiniz.
Samsung Magician'ı kaldırdım. Diğerlerini müsait bir zamanımda yapacağım. Durum hakkında bilgi veririm. Ayrıca sabah /sfc scannow ile tarama yaptım. Birde bu .dmp uzantılı dosyadan bu kadar bilgi nasıl çıktı anlamış değilim. :D

Anladım. Peki özel bilgiler barındırabiliyor mu? Şifreler klasörler vs. Pek bilmiyorum bu .dmp uzantısını.

Hayır tabii ki, kişisel veriler olmaz minidump dosyasında, hata veren uygulama verileri, anakart bilgileri gibi şeyler olur, öyle olsa kimse mavi ekran analizi için dosya paylaşmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı