Sistem oyun oynarken aniden kapandı

bayalpaslan08

Decapat
Yer
İstanbul, Üsküdar
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 1 TB SSD
Ekran kartı
Sapphire AMD Radeon RX 6700 XT Pulse
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Arkadaşlar az önce ETS 2 oynarken durduk yere bir anda bilgisayar kapandı. Ben CPU ısındı o sebepten dolayı kapandığını düşündüm ancak fanlar yerli yerinde çalışıyor ve soğutuyor. Neden kaynaklı bilemiyorum bana yardımcı olur musunuz? Olay günlüğünde bu iki hatayla karşılaştım, birisi Kernel Power 41 (63) diğeri eventlog 6008.

Ekran Görüntüsü (899).png

Tekrardan ETS 2 ye girdim şu an PSU dan veyahut GPU dan cızrtı benzeri ses geliyor ama çok hafif dikkat etmesem belli bile olmuyor. Hangisinden geldiğini bilmiyorum. ETS 2 den alt tab yapıp çıkınca ses ortadan kayboluyor. Alt tab yapıp açınca tekrar geliyor. Kafayı yemek üzereyim.

Deneyeceğim ama elektik çarpmasından korkuyorum daha önce başıma gelmişti :D
Hocam bir yere dokunmayacaksınız ki. Sadece kasanızın yan kapağını açın oyundayken. O cızırtı sesi nereden geliyor kulağınızla kontrol edin. Kasanızda eğer elektrik kaçağı varsa bu zaten bir problem. Elektrik tesisatınızda topraklama konusunda sorun olabilir ya da sisteminizde kasanızda elektrik kaçağı yapan bir temas noktası mevcut.

Hocam bir yere dokunmayacaksınız ki. Sadece kasanızın yan kapağını açın oyundayken. O cızırtı sesi nereden geliyor kulağınızla kontrol edin. Kasanızda eğer elektrik kaçağı varsa bu zaten bir problem. Elektrik tesisatınızda topraklama konusunda sorun olabilir ya da sisteminizde kasanızda elektrik kaçağı yapan bir temas noktası mevcut.
Haklısınız şu an OCCT testindeyim 2 dk oldu herhangi bir sorun yok gibi ancak işlemci aşırı ısındı 84 derece anlık.. Sanırım kapanma işlemci kaynaklı oyundayken 100 dereceyi görüyor olabilir.

Arkadaşlar az önce ETS 2 oynarken durduk yere bir anda bilgisayar kapandı. Ben CPU ısındı o sebepten dolayı kapandığını düşündüm ancak fanlar yerli yerinde çalışıyor ve soğutuyor. Neden kaynaklı bilemiyorum bana yardımcı olur musunuz? Olay günlüğünde bu iki hatayla karşılaştım, birisi Kernel Power 41 (63) diğeri eventlog 6008.

Eki Görüntüle 2316270
PSU ile alakalı olması muhtemelen, psu ve occt testi yapın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı