Sistem performansın bir anda düştü

İşletim sistemi
Windows 10

Labrecque

Decapat
Katılım
12 Ocak 2021
Mesajlar
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Benim arkadaşımın bir bilgisayarı var. Bilgisayarı bu zamanlar gündelik kullanımda oyunlarda kötü performans vermeye başladı. Örnek verecek olursak mesela render atıyor 10 dakkika da bitecek bir render 50 dakika süre içerisinde bitiyor. Valorant, CS:GO, Minecraft gibi oyunlarda 240 civarlarda FPS alırken bu zamanlarda 60,30 FPS alıyor. Hard diskinde bir sıkıntı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü diski format atmadan önce 100 kullanılıyordu format atınca düzeldi disk sorunu. Fakat FPS hep azdı optimizasyon yaptık ama FPS yine aynıydı. İnput lag çıkıyordu FPS düşüyordu b. İlgisayara crack program veya Bitcoin mining virüslü programlar indirdiğini düşünüyoruz. Birden bir de performans düşüşü yaşanmaz bence.
 
1626084724359.png
 
Kaspersky indirip tarama yapabilir. Hdd bazlı arızalarda fps düşüşü yaşamak yerine sık sık drop yaşarsınız. Sıcaklıkları ne durumda sürücüleri güncel mi?
 

GTX 1050 işlemcisini bilmiyorum ama AMD eski nesil.
Virüs Gibi Şeyler Olabir Sistem Özelliklerini Atabilirmisin

GTX 1050 işlemcisini bilmiyorum ama AMD eski nesil.
Kaspersky indirip tarama yapabilir. HDD bazlı arızalarda FPS düşüşü yaşamak yerine sık sık drop yaşarsınız. Sıcaklıkları ne durumda sürücüleri güncel mi?

Zaten format attı Valorant'tan başka bir oyun oynamıyor virüs indiriceğini de şu anda düşünmüyorum sıcaklık derecelerini ise sonra atacağım.
Hazır sistem mi hangi marka yazın bir de antivirüs testi yapın.
4 senedir kullanıyor
 

Yeni konular

Geri
Yukarı