Sistem sıcaklıklarınız ne durumda?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1650 Super, Ryzen 3 3100
Malum havalar da ısındı, sistemler yanıyor. En azından benim bilgisayarım fena yanıyor. Ekran kartım oyun içerisinde 80 derece sabit, işlemcim 74 - 76 arası geziniyor. Sizin sistem bileşenleriniz dereceleri neler? Fazla para harcamadan bir nebze de olsa sistemi nasıl soğutabilirim? İyi Sosyaller. :)

Kasayı masanın üstüne koyabilirsin ve yan kapağını açabilirsin. Ancak bunu yaparsan düzenli olarak içini temizlemen lazım sık sık. Ayrıca sistem dışarıdan gelen darbelere karşı korunaksız olur. Eğer tüm bunları göze alıyorsan sıkıntı yok. Rahat 5 derece etkisi olur bunları yaparsan.

Malum havalar da ısındı, sistemler yanıyor. En azından benim bilgisayarım fena yanıyor. Ekran kartım oyun içerisinde 80 derece sabit, işlemcim 74 - 76 arası geziniyor. Sizin sistem bileşenleriniz dereceleri neler? Fazla para harcamadan bir nebze de olsa sistemi nasıl soğutabilirim? İyi Sosyaller. :)
Benim işlemcim boşta 60 civarlarında en ufak oyunlarda ise 75-80 arası geziyordu, biraz araştırıp Snowman T6 Ultra satın aldım ve taktıktan sonra sıcaklık değerlerim ufak oyunlarda 55-60 büyük oyunlarda ise maks. 64 dereceye kadar düştü. Ekran kartım 75 derece falan oluyor maks. fakat onu çözme gereği duymadım.

@Henry Ford bu zamana kadar işlemci sıcaklıklarımi hiç kontorol etmedim ama GTX 1660 Gaming X kullanıyorum söyle örnek vereyim Battlefield 5 Ultra grafiklerde 64 derece üstü görmedim hatta bilgisayarı aldığımdan beri sadece bir kere hariç 64 derece üstünü görmedim.

6500XT IXT ekran kartım OC ile %40 fan kullanımında Max 63 derece işlemcide 11400F T6 Ultra var onda da Max 70-75 tam yükte ama MOSFET'lere gelecek olursak sormayın 😅

Kasayı masanın üstüne koyabilirsin ve yan kapağını açabilirsin. Ancak bunu yaparsan düzenli olarak içini temizlemen lazım sık sık. Ayrıca sistem dışarıdan gelen darbelere karşı korunaksız olur. Eğer tüm bunları göze alıyorsan sıkıntı yok. Rahat 5 derece etkisi olur bunları yaparsan.

Kasa zaten masanın üzerinde duruyor. Bakalım şimdi yanındaki camı çıkardım. Umarım sıcaklık değerlerine etkisi olur. Sistem ısındığı için fanların devrini de arttırıyor. Ses konusunda da bir süre sonra kafa şişirmeye başlıyor.

6500XT IXT ekran kartım OC ile %40 fan kullanımında Max 63 derece işlemcide 11400F T6 Ultra var onda da Max 70-75 tam yükte ama MOSFET'lere gelecek olursak sormayın 😅

Ben sistemi ilk aldığımda bile böyle sıcaklık değerleri görmedim. İşlemcim eskiden 65'i geçmezdi. Şu yaz termal macunu falan kurudu sanırım 75'leri çok rahat görüyor. Ekran kartım da 75 dereceyi geçmezdi normalde şu an 80'leri zorluyor. Sanırım yavaştan termal macun bakımları gelmiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı