Sistem SSD takınca çalışmıyor HDD takınca çalışıyor

LimonsuzSoda

Hectopat
Merhaba, daha fazla depolama ihtiyacı duymam üzerine eskiden kullandığım Toshiba SATA SSD'yi tekrar kullanmaya karar verdim fakat SSD bozuk olabilir hatırlamıyorum bu yüzden takıp denemek istedim. Ve takıp PC'yi açtığımda hiç ekran gelmiyordu. Bunun üzerine elimde bulunan HDD'yi taktım slota ve ekran geldi HDD'yi görebiliyordum sistemde. Merak ettiğim konu eğer SSD bozuk ise doğru hatırlıyorsam ekran gelmemesi normal mi? Yani Windows'un açılıp sadece SSD'yi görmemesi veya her açılışta BIOS'a atması gerekmez mi? Yani SSD çalışıyor mu bozuk mu emin olamadım.

SSD icin de temiz kurulu bir Windows olduğundan emin misin?
Hayır değilim fakat ssd yi yan depolama olarak kullanacağım tak çalıştır şeklinde. C bloğu olarak değil o duruyor yerinde yani sistemin boot edildiği depolama başka.

Baska bir bilgisayara takip deneme sansin varmi ?
Şu an için yok laptop yanımda değil ama en kısa sürede laptop da test etmeyi düşünüyorum.
Asıl amacım yan depolama olarak kullanmak fakat laptop da bios da görebilirsem sorun olmadığını anlarım en azından dediğiniz gibi.

Ekran hiç gelmiyor. Windows ile alakalı değil bu durum.

Yani muhtemelen fakat SSD bozuk olsa BIOS'a falan atar diye düşünüyorum öyle bir şey de olmuyor. Bozuk SSD durumunda nasıl bir olay gerçekleşiyor bunu bilmiyorum konuyu bu yüzden açtım. Yani bozuk SSD'lerde bu durum normal ise o zaman sıkıntı yok sorunu çözdüm demektir onun cevabını arıyorum.

Yani muhtemelen fakat SSD bozuk olsa BIOS'a falan atar diye düşünüyorum öyle bir şey de olmuyor. Bozuk SSD durumunda nasıl bir olay gerçekleşiyor bunu bilmiyorum konuyu bu yüzden açtım. Yani bozuk SSD'lerde bu durum normal ise o zaman sıkıntı yok sorunu çözdüm demektir onun cevabını arıyorum.
No boot device falan derdi. Disk bozuk olunca açılmama durumu olmaz. BIOS'a falan da girersin. BIOS tuşuna art arda basar mısın bilgisayar açılırken?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı