Sistem Tavsiyesi Ve Parçaları Nereden Alınmalı?

WalterBishop1

Hectopat
Katılım
11 Eylül 2014
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, notebook'umun arzılanmasıyla yeni bir laptop arayışına girdim fifa15 demosunun da çıkmasıyla herkes gibi ben de özendim fakat oyun için notebook alınmayacağının farkındayım; yani bir oyun laptopuna ödenecek tutar ile sağlam bir bilgisayar toplanabileceğini biliyorum..

Konsollarda da sadece Fifa ve Nba gibi oyunlar ancak keyif verebiliyor, fps oyunlarının pc de oynanması taraftarıyım.

Bilgisayar parçalarından az buçuk anlıyorum ama teknoloji bu, takip etmek gerekiyor..
En önemlisi bu parçaları nereden temin edebileceğim ? internet alışverişi tercihim değil; mağaza,bayi,fabrika satış merkezine gidip birebir iletişim ile alışveriş yapma ve herhangi bir sorunda yardım görmekten yanayım.

Güvenebileceğim yahut güvendiğiniz, memnun kaldığınız özellikle parça envanteri geniş olan; tavsiye edebileceğiniz yerler var mı? (İstanbul'da yaşıyorum.)

Vatan bilgisayar, Teknosa, Gold Bilgisayar, Eksen bilgisayar, Nova bilgisayar, Inventus, Teknobiyotik gibi isimleri biliyorum sadece ama müşteri hizmetleri, teknik destek, parça sağlamlığı ve tedariki, montaj vs. konularda ne kadar güvenilirler haberim yok.


Bir de şöyle bir şey var, yanlış bilmiyorsam anakart,ekran kartı,işlemci gibi en önemli parçalar için yeni nesil bileşenler yılın belli dönemlerinde satışa sunuluyor, misal yeni nesil broadwell işlemciler ve tabanlı anakartlar gibi.

Bunun için biraz daha beklemeli miyim? Zira anakart ve işlemciler temel parçalar; bir ekran kartını ya da ram i falan kolayca yenileyebilir ya da değiştirebilirsiniz.. Bunun için anakart ve işlemci benim için önemli.

Lga1150 soket anakartlar tercihim olacak. (Anakart tavsiyenize ihtiyacım var.)

Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Cache 22nm İşlemci düşünüyorum.(Overlock'tan anlamam ama artık yapması da zor değilmiş sanırım,ihtiyacım olursa diye K versiyonunu düşünüyorum.

Ekran kartı olarak Evga modellerini tercih ederdim ama maalesef ki ülkemizde gereksiz pahalı.
Bu yüzden Asus ve Msi Nvida GTX serilerini tercih etmek istiyorum. (Ekran kartında 2Gb 256bit GDDR5 olması yeterli olacaktır)


Bellek ddr3, 2X4 Gb Cl9 1600Mhz yeterlidir.
1Tb hard disk oyunlar için; ve 64Bit Windows'u kurabileceğim 120Gb SSD düşünüyorum.

Son olarak bu sistem için uygun bir Güç kaynağı ve Kasa tavsiyesi.

Amacım öncelikle OYUN.
Led Tv'ye bağlayıp, konsol misali de oyun oynamak istiyorum.

3500TL bütçem var. 5-6Yıl tatmin edecek, son çıkan oyunları yüksek çözünürlük ve ayarlarda oynayabileceğim bir sistem toplayabileceğimizi düşünüyorum.

Bu ay toplayabilirsem toplamak isterim ama daha oyunlar da çıkmadı sonra gelecek satışa çıkacak işlemci ve ekran kartları da var beklesem mi ? Belki fiyatlar da düşer vs..

Bu konuda teknoloji eksperlerinden tavsiye bekliyorum..

Uzun bir yazı oldu ama paramı çöpe atmak,sonradan pişman olmak istemiyorum.

Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar, şimdiden Teşekkür ederim.
 
İşlemci: FX 6300
Anakart: ASUS M5A97 R2.0
RAM: 8GB (2x4GB) HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 XMP
Ekran kartı: GTX 770, R9 285 veya R9 280X
Kasa: Cooler Master RC-K350
Güç kaynağı: Kasaya dahil 600W
Sabit disk: Seagate Barracuda 1 TB veya 2 TB

Bu sistem 2000 tl civarında vatan bilgisayarda.
Kalan 1500 tl ile konsol ve oyun alabilirsin ama dersen ki pc öncelikli vatan bilgisayardan kendine göre bi sistem toplayabilirsin iyi forumlar.
 
Öncelikle oyun bilgisayarı için bu bütçede i7 4790K çok fazla. Tabi tercihinizi değiştirmeyi düşünmüyorsanız kurduğum sistemde işlemciyi değiştirebilirsiniz. Ekran kartı olarak AMD tercih etseydiniz fiyat / performans açısından daha iyi olurdu ama NVidia'yı tercih etmeniz için sebepleriniz olabilir. Kalan parayla kasaya işlemci soğutucusu takabilirsiniz yada ekran kartını GTX 780 ile değiştirebilirsiniz. (2 GB 256 Bit yeterli dediğiniz için 770 koydum.)

SİSTEM 6.jpg
 
Şu zamana kadar Intel ve Nvdia kullandığım için yeni bilgisayarımda da aynı tercihten yanayım.
Önerileriniz için teşekkür ederim.

M.Hakan i5 yerine i7 tercihim olacak, illaki yüksek gelebilir ama işlemciyi uzun süre kullanmak istiyorum bu yüzden i7 4790K da karar kıldım.

Siz nereden topladınız link verebilir misiniz? Nereden alayım parçaları güvenilir mi ?
 
Şu zamana kadar Intel ve Nvdia kullandığım için yeni bilgisayarımda da aynı tercihten yanayım.
Önerileriniz için teşekkür ederim.

M.Hakan i5 yerine i7 tercihim olacak, illaki yüksek gelebilir ama işlemciyi uzun süre kullanmak istiyorum bu yüzden i7 4790K da karar kıldım.

Siz nereden topladınız link verebilir misiniz? Nereden alayım parçaları güvenilir mi ?

Vatan'dan topladım. Bilgisayar bileşeninde Vatan en iyisidir. Bütün parçalarını oradan alırsan ücretsiz topluyorlar.
 
Vatan, her ne kadar çok ucuz olmasa da, diğer yerlere göre daha ucuz olduğu için ve montaj vs. durumlarında yardımcı oldukları için tercih ediliyor hep.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı