Sistem temizledikten sonra mavi ekran hatası veriyor

cant

Megapat
Daha fazla  
Merhaba.
Özet geçeceğim çok karmaşık bir hal aldı benim için.
Bilgisayarı temizlemek için açtım temizledim tekrar kabloları bağlayıp açmak istedim tepki vermedi. Aklıma kablolar geldi. Tekrar kabloları kontrol ettim tekrar denedim bilgisayar çalıştı.
Ancak bir farkla Windows'a geçemedi.

Hata kodumuz: System32 logfiles srt SrtTrail.
Komut ekranı çözümlerini denedim farklı tecrübeler varsa alırım.

Fakat şöyle bir durum daha var muhakkak işin tecrübelileri “ahaaaaa tamam…” diyeceklerdir.
Ben bu bilgisayarı aldığımda Windows 8 yüklüydü ben Windows10a ücretsiz yükseltmiştim, BIOS'a girip baktığımda seçili işletim sistemi 8.

Ben bu kasa temizliği esnasında belli ki kablolara dokundurmuşum ama böyle bir şey ilk defa görüyorum. Sorun anakartın Windows'u tanımaması mı yoksa HDD'nin bozulması mı?

Yardım için şimdiden teşekkürler.

Bilgisayarını açtığın zaman siyah ekran mı geliyor?
Eğer geliyor ise onun fotoğrafını atar mısın?

Hayır, bilgisayar önce klavye seçimi ekranı veriyor daha sonra sorun gider ve kişisel bilgisayarı kapat mavi ekranı veriyor.
CMD komutundan /ver ile baktığımda Windows (10….) Olarak gözüküyor ancak BIOS'a baktığımda Windows8 yazıyor. Bu sorunu çözmenin bir yolu yok mu gerçekten. Anakartım eskiye dönmüş HDD de hali hazıra yüklü olan Windows 10'u göremiyor.
5CFF3523-3E17-4E23-A3AC-AB75D1C1AA64.jpeg

Arkadaşlar BIOS Windows10 görmüyor gibi? CMD de /ver ile baktığımda 10 görüyor. BIOS'tan baktığımda set boot da ilk sırada hard disc windowsboot var.
Hemen aşağısında UEFI hard disk Drive priorities tıkladığımda Win boot Manager var tamamen boş.
CSM parameters a baktığımda ise boot option legacy only yazıyor. Lütfen yardımcı olun.
Bunlar belki yardımcı olur. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 6E053FCC-5299-4909-B072-EED76F6DBE8B.jpeg
    6E053FCC-5299-4909-B072-EED76F6DBE8B.jpeg
    194 KB · Görüntüleme: 62
  • E88787F3-D15D-4F4D-8FBD-FEF12E66157F.jpeg
    E88787F3-D15D-4F4D-8FBD-FEF12E66157F.jpeg
    150,8 KB · Görüntüleme: 43
  • DD460989-E603-4F35-8125-C7A7A2556281.jpeg
    DD460989-E603-4F35-8125-C7A7A2556281.jpeg
    127,2 KB · Görüntüleme: 45
  • E29B5CCF-1F59-4703-999C-88A52311D12B.jpeg
    E29B5CCF-1F59-4703-999C-88A52311D12B.jpeg
    153,6 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
Hayır, bilgisayar önce klavye seçimi ekranı veriyor daha sonra sorun gider ve kişisel bilgisayarı kapat mavi ekranı veriyor.
CMD komutundan /ver ile baktığımda Windows (10….) Olarak gözüküyor ancak BIOS'a baktığımda Windows8 yazıyor. Bu sorunu çözmenin bir yolu yok mu gerçekten. Anakartım eskiye dönmüş HDD de hali hazıra yüklü olan Windows 10'u göremiyor.
Eki Görüntüle 1304819

Arkadaşlar BIOS Windows10 görmüyor gibi? CMD de /ver ile baktığımda 10 görüyor. BIOS'tan baktığımda set boot da ilk sırada hard disc windowsboot var.
Hemen aşağısında UEFI hard disk Drive priorities tıkladığımda Win boot Manager var tamamen boş.
CSM parameters a baktığımda ise boot option legacy only yazıyor. Lütfen yardımcı olun.
Bunlar belki yardımcı olur. Teşekkürler.

İki sorun olabilir birisi anakartının ömrü bitmiştir ya da HDD'nin ömrü bitmiştir bir teknik servise götürmeni öneririm.

İki sorun olabilir birisi anakartının ömrü bitmiştir ya da HDD'nin ömrü bitmiştir bir teknik servise götürmeni öneririm.
Bios da anakart düzgün durumda gözüküyor. Ram cpu bilgiler hepsi doğru. Az önce hdd yi sata2 den sata1 taktım. Windows boot ekranı mavi ekranda kayboldu sadece bios u giriyor.
BIOS boot bu şekilde, acaba burada hard disk in adı olmalıy mıydı? Seagate benim HDD. Şu an görüyor mu görmüyor mu?
Güncelleme: Arkadaşlar BIOS boot menüsünden boot modunu IDE yapıp denedim, önceden sürekli BIOS'a atarken şimdi bu geldi, bakalım.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    154,8 KB · Görüntüleme: 47
  • image.jpg
    image.jpg
    70,7 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
BIOS da anakart düzgün durumda gözüküyor. RAM CPU bilgiler hepsi doğru. Az önce HDD'yi SATA2'den SATA1 taktım. Windows boot ekranı mavi ekranda kayboldu sadece BIOS'u giriyor.
BIOS boot bu şekilde, acaba burada hard disk in adı olmalıy mıydı? Seagate benim HDD. Şu an görüyor mu görmüyor mu?
Güncelleme: Arkadaşlar BIOS boot menüsünden boot modunu IDE yapıp denedim, önceden sürekli BIOS'a atarken şimdi bu geldi, bakalım.

Dediğim gibi ya anakartın da ya da HDD de sorun var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı