Çözüldü Sistem temizlenilmesine rağmen eski performansını veremiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pcbuilder001

Zeptopat
Daha fazla  
Hocalarım, sistemi açtıktan sonra sistemin performansı eski performansına oranla yarıdan fazla düştü. Ben de termal macun yeniledim, temizliğini yaptım, format da attım ama performansı eskisine göre iyi, ama hâlâ o kapanmadan önceki performansı alamıyorum. Neden acaba?

Çözüm
Hocam bi yanlış anlaşılma olmuş biosa girmedim bios ayarlarım sıfırlanmışti bende hatırladığım ayarları yaptım ama acaba unuttuğum bir ayar olabilir mi diye sordum.(sınav senesinden dolayı unutmuşum bütün ayar ve herseyi o yüzden soyledim)

Hocam 1 yıldır temizleyemedim cmos pil yuvası toplandığı için çıkarıp temizleyip geri taktım onuda belirtmek istedim
Anakart marka model ve işlemcine göre o zaman genel bir BIOS ayarın var mı onu araştır hallet o zaman, fakat genel yavaşlama veya yavaşlık hissi bununla ilgili değildir - hiç sanmıyorum, BIOS o kadar "hissettirmez".
Hocalarım, sistemi açtıktan sonra sistemin performansı eski performansına oranla yarıdan fazla düştü. Ben de termal macun yeniledim, temizliğini yaptım, format da attım ama performansı eskisine göre iyi, ama hâlâ o kapanmadan önceki performansı alamıyorum. Neden acaba?
Sistemi neden açtınız? Açmadan kastınız ne? Konu çok karmaşık biçimde sorulmuş ve random cevap vermek istemiyorum.

Güzelce temizlik yaptıysan, sistem açılıyorsa, format attıysan geriye sürücüleri yüklemen kalıyor. Ondan sonra güzel çalışacaktır.

Sürücüleri indirdiğini düşünüyorum. İndirmemişse formatdan öncede indirmemiştir zaten hocam.
Forumda çoğunlukla gözlemlediğim bahar temizliği yaparak sistemi bozup yepyeni tertemiz parçalar sistemler alanlar. Burada muhtemel sürücüler atlanmıştır umuduyla yaklaşıyorum çünkü sistemi temizleyip macunları değiştirmiş olduğunu belirtiyor.

Sistemi neden açtınız? Açmadan kastınız ne? Konu çok karmaşık biçimde sorulmuş ve random cevap vermek istemiyorum.
Pardon hocam haklısınız hemen belirteyim sistemi açmaktan kastım sistemi çalıştırdığımda eski performansı göstermiyordu gereksiz ısınıyordu bende temizlik yaptım ama hala önceki performansı göremedim hocam umarım açıklayıcı olabilmisimdir

Forumda çoğunlukla gözlemlediğim bahar temizliği yaparak sistemi bozup yepyeni tertemiz parçalar sistemler alanlar. Burada muhtemel sürücüler atlanmıştır umuduyla yaklaşıyorum çünkü sistemi temizleyip macunları değiştirmiş olduğunu belirtiyor.
Maalesef hocam tekrardan bi sürücüleri güncellemeyi deniyeyim

Pardon hocam haklısınız hemen belirteyim sistemi açmaktan kastım sistemi çalıştırdığımda eski performansı göstermiyordu gereksiz ısınıyordu bende temizlik yaptım ama hala önceki performansı göremedim hocam umarım açıklayıcı olabilmisimdir

Temizlik sonrası ısı problemi, macunun yeterli sürülmemesi/dağılması veya fazla sürülmesi sebepli, ilk kontrolün bu olsun.

Fanları da kontrol edin hocam tam oturmuş mu. İşlemcinin kaç derece olduğunu HWMONITOR ile kontrol eder misiniz lütfen?

Sürücüleri de güncelledim hocam ama fazla bir fark göremedim

Fanları da kontrol edin hocam tam oturmuş mu. İşlemcinin kaç derece olduğunu HWMONITOR ile kontrol eder misiniz lütfen?
Max 78 derece hocam avg 67° hocam fanlarda tam oturmuş gözüküyor hocam herhangi bir bios ayarını falan eksik yapmış olabilir miyim acaba hocam

Sürücüleri de güncelledim hocam ama fazla bir fark göremedim.

Max 78 derece hocam AVG 67° hocam fanlarda tam oturmuş gözüküyor hocam herhangi bir BIOS ayarını falan eksik yapmış olabilir miyim acaba hocam.

Ortalama sıcaklık bence yüksek. AVG dediğiniz boşta sıcaklıksa tabii. Ama bu sıcaklıklar performans düşürecek seviyede değil. BIOS ayarlarına neden girdiniz? Temizlik sırasında BIOS ayarı yapmanız gereksiz olmuş. En kötü BIOS default ayarlara getirip deneyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı