Sistem toplama nedir ?

Dr. PsikOpat

Hectopat
Katılım
9 Ocak 2017
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar ve yöneticiler başlıkta belirttiğim gibi de sistem toplama nedir, parçalar nasıl birleştirilir ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem, PC dediğimiz Personal Computer, yani Kişisel Bilgisayar'a verdiğimiz bir başka isim. Bilgisayar, birden çok bileşenin bir araya getirilerek oluşturulduğu bir cihaz. Sistem toplama da işlemci, anakart, bellek, ekran kartı, SSD, sabit disk ve güç kaynağı gibi bileşenleri belirleyip kasa içine monte ettiğimiz işlemin adı. Parçaları toplayıp bir araya getirme ve ortaya çalışan bir bilgisayar çıkarma.

Örneğin bu videoda üst seviye bir sistem topluyoruz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Sistem toplama, kasa bileşenlerinin -kasa dahil- birleştirilip, kurulmasıdır. Örneğin, ''2000TL Sistem Toplama'' konusunu açan bir üyeye, biz Technopat'lar o bütçeye bağlı olarak toplanabilecek en iyi kasayı öneririz. Daha sonra o üye o parçaları alır ve kurulumu (birleştirmesini) yapar. Genelde konular sadece kasa önerisi olarak açılır fakat monitörlü sistem de toplanabiliyor. Technopat Youtube kanalından montaj videolarını izleyebilirsiniz. Kendi gözünüzle gördüğünüzde, bizim anlattığımızdan daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz :)
 
Merhaba herkese teşekkür ederim sistem toplama hakkında biraz daha bilgi edindim. Peki sistemi toplayıp bir bilgisayarcıya götürürsek o birleştirebilir mi ? Ya da ne kadar para alır ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba herkese teşekkür ederim sistem toplama hakkında biraz daha bilgi edindim . Peki sistemi toplayıp bir bilgisayarcıya götürürsek o birleştirebilir mi ? Ya da ne kadar para alır ?
O bilgisayarcılara (!) biz bakkal diyoruz :) Sistemi bazen bozabiliyor veya hiç haberiniz olmadan parça değişimi yapıyorlar. Bilgisayara gereksiz programlar yüklüyorlar. Sizin kurulum yapmanız önerilir.
 
Sayın yönetici Recep Baltaş sizlere gerçekten çok teşekkür ediyorum benimle ve herkesle elinizden geldiği kadar ilgileniyorsunuz.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı