Sistem Toplamak Zor mu?

sezerdalga

Kilopat
Daha fazla  
Kendim sistem toplayacağım, öncesinde hep hazır ve dizüstü bilgisayar kullandım. Artık kendim toplamayı düşündüm, Recep ve Ali abinin videolarını izleyerek toplayabilir miyim, montajı yapabilir miyim? Montaj zor mudur, başarabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş bir montaj yapmak için sadece tornavida denen alet lazım ve internet. Montaj vidalama ve kablolamadan ibaret. Sistem toplamak çok basittir. Ama Recep ve Ali abinin videolarını izleyerek çok kolay yaparsın. Sana hiç bilgin yoksa video izleyerek yapmanı öneririm.

Hayır, isteyince zor değil. Tam tersine parçaları bitleştirirken çok eğleneceksin. Montaj videolarını izleyerek yavaş yavaş kurabilirsiniz sistemi. İsterseniz de toplarken konu açın, sorununuz olursa hemen hallederiz "Sosyal" olarak :)

Sistem toplamak kolay. Ben videoları izleyerek yavas yavas topladım. Tek zor olan konu. Anakarttı yerleştirmek. Çok fazla sürtmeden altını vidalara yerleştirmen gerekiyor. Gerisi saten kablolama.

Öncelikle statik elektriğinizi atmak için mümkünse çıplak el veya ayakla toprağa basın, olmazsa elinizi kapıya sürün. Kesinlikle sistemi halı üzerinde toplamanın bunun nedeni halının statik enerjiyi çökmesidir ve halıda birikir.

Bunun dışında parçalara hassas davran, kaba davranırsan kırılabilir bazı parçalar. Anakart montajını yaparken altına yumuşak bir bez açmanızı öneriyorum, sert bir zeminde yaptığınızda Anakartın altı çizilebilir ve kırılabilir.

Kablolamayı düzenli yapmanı öneririm, kasanız kablolama için arkadan geçirmeli sistem ise kabloları arkadan dolaştırıp bağlayın. Her kablo bir yere takılmak zorunda değil, boşta kalan kablolar olursa garipsemeyin.

Ayrıca diğer sorularınız için buraya yazmayı unutmayın :)
Şöyle bir yazımı buldum, işinize yarayacaktır :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı