Rehber Sistem toplarken NVIDIA mı AMD mi?

Kanka arabayla ekran kartı aynı şey mi? Ve Ferrari tamam iyi ama biri 1.5'a Ferrari'nin 2.5'a olan arabasıyla aynı değerde bir şey çıkarsa 1.5 olanı alırlar değil mi bizim bahsettiğimiz olayda tam olarak bu.
Ferrari örneğini niye verdiğimi anlamışsınız ama hala sorguluyorsunuz.
Doğrusu bu, NVIDIA kullanıp AMD savunan birine karşı NVIDIA güzel diyemezsin...
Daha önceki mesajlarda zaten yazmıştım o fiyat farkını ödemeyeceğimi ama buyurun:

Şimdi AMD kullanıp NVIDIA övdüğüm için haklı konumunamı düşüyorum? NVIDIA daha iyi.

Yok AMD babadır. 6700XT çok iyi kart offffffff.

AMD ekran kartlarının güzellikleri yok değil, fakat teknoloji olarak hep geriden takip ediyor. Ray Tracing konusunda mesela adamlar 2018'de adım attılar ve o günden beri rakipsizler DX_12 Ultimate mesh shader kullanan ilk grafik kartlarını yine NVIDIA üretti.

İlk kez AMD bu yıl RTX 5070 Ti seviyesinde ekran kartı çıkartarak yaklaştı ki yine de en üst seviyede mücadele edemiyor. FSR4 AMD için ilk kez eli ayağı düzgün ölçeklendirme olmuş, ML konusunda çok yol kattemişler, yayıncılık konusunda gerçekten çığır açmışlar diyebilirim çok kötüydü, RT konusunda bayağı yakınlaştılar.

Her şeye rağmen AMD olmasaydı;
  1. G-Sync bulunan her monitör için ek 100$ kit parası verecektik.
  2. Frame Generation eski kartlara gelmesini sağlayan yine AMD ve sadece kendi kartlarına yapmıyor.
  3. ReSize BAR RTX 2XXX desteği yok. Çok enteresandır, AMD kanadında zorlayarak RX 570'de bile açabiliyorsun ve performans getirisi oluyor.
Aynı mantıkla AMD olmasaydı belki şu an kullanılan jenarasyona göre en az 2-3 nesil geriden gelecektik. Yani RTX 2080 gücünde kartlar ile oyun oynayacaktık.

Bu mantıkta düşünürsek Ferrari işi batırmıştı şu an.
Ferrari bir marka, bir simge. Adamlar o fiyatla gene satılacağını bildiği için ve Ferrari'nin prestijinin yüksek olduğunun bir gösterisi de fiyatı olduğu için o fiyatta tutuyorlar. Sonuçta Ferrari'ye binen insanlar multimilyoner adamlar. Bu adamlara fiyat değişimi aşırı koymaz.
Ekran kartları ise işlevli materyaller. Nvidia'yı hava atmak için alan çok kişi yoktur herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…