Sistem Topluyorum

Bu kadar çabuk gelişen teknolojide ekran kartı gibi 1 senede eskiyen bir bileşene 600 veya 700 TL gibi bir fiyattan daha fazla vermek mantıklı olmaz. Onun yerine monitör,işlemci,kasa ve PSU gibi nadir değişen bileşenlere önem vermek daha mantıklı olur. Bu benim şahsi görüşüm.

Aslında dediğin şey çok mantıklı.

O zaman Zotac GTX 660 Ti AMP! yapalım. 2.elde de iyi gider ileride. Monitörü ise:

VATAN COMPUTER - AOC - 23" E2343F2 GEN

Bu yapalım. Hali hazırda AOC e943Fwsk kullanıyorum zaten. Aynı tasarım. 2 ms tepki süresi.

Toplam 2285 TL etti. Bir tane de HDMI kablo ekleyelim.

VATAN COMPUTER - S-LINK - SLX-250 HDMI DAN HDMI KABLO 1.5M- (GOLD) - Kablolar

Arkadaşlar bir sorum daha var. Bu HDMI kablo sıkıntı çıkarır mı ?

Yok yav bence en çok para yatırılması gereken bileşen ekran kartıdır oyuncuya göre, diğer bileşenleri nadir değişiyoruz doğru fakat ekran kartını da her gün değiştimiyoruz sonuçta.

Ki zaten topladığı sistemde diğer bileşenlere bakıyorum onlar da fena değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mert Zotac 660 TI yerine Sapphire 7870XT düşünebilirsin.

O da güzel fikir. Ancak monitör konusunda kafam allak bullak. 400 TL bütçem var. Samsung S22A350H düşünmüştüm. Ancak monitör bütçemi biraz arttırınca AOC E2343F2'ye yöneldim. Burada da sıkıntı var. Mesela 1080p'de adam gibi siyah veremiyormuş. VGA'da sorun olmuyormuş vs. vs.

Yine de o monitörü düşünüyorum. Alternatif olarak 400 TL'ye ne gibi şeyler çıkartabiliriz ?

Sapphire HD7870XT'ye baktım. 573 TL. Onu alıp monitörü mü yükseltsem diyorum. Sizce ne yapayım ? Monitör-Ekran kartı için 1200 TL bütçem var. Ayrıca büyük ihtimal ekran kartını alıp seneye satacağım, daha iyi bir ekran kartına geçeceğim. Sonuçta yeni seri çıkacak. GTX 660 Ti kafama yatmıştı. Metro Last Night hediyesi de var.

Zotac 660 TI AMP
13.jpg
img_ZotacGeForceGTX660Dissipatore_6681538052558498378.jpg
Sapphire 7870 XT
Sapphire-Radeon-HD-7870-XT-Boost-2GB-GDDR5-%2811199-20%29-PCB.jpg
m3h9w.jpg

Berke Eskknt arkadaşımız HD 7870XT'yi kafama soktu :D Karışık olan kafam iyice gitti. Başka birisine sistem tavsiyesi verirken çok kolay ancak iş sana gelince çok zor oluyor.

Şimdi Sapphire HD7870XT 573 TL. Monitöre 627 TL gibi devasa bir bütçe kalıyor.

Bu mu: VATAN COMPUTER - BENQ - 24" RL2450H LED OYUN MON

Yoksa bu mu: VATAN COMPUTER - PHILIPS - 27" 273E3LSB/01 GEN

Sistemin kaç para ettiğini bile hesaplayamıyorum. Bir 2500 TL çıkıyor bir 2000 TL çıkıyor. Kafayı toparlayınca geleceğim şu konuya :D Seneye ekran kartını satıp yeni nesil alacağım için çok iyi bir karta abanmak istemiyorum.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı