Sistem yük altına girince oyunlar hata vermeden kapanıyor

ERK4N

Picopat
Katılım
11 Aralık 2022
Mesajlar
45
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bütün abilerime kardeşlerime selamlar, dişimden tırnağımdan attırarak zor bela aldığım bilgisayarım hiçbir oyuna girmiyor, en ufak bir zorlamaya gelmeden kapanıyor. Denemediğim hiçbir yöntem kalmadı, sıfır bilgisayarın Ram'leri arızalı dediler Ram aldım, format at düzelir dediler format attım, DDU ile ekran kartı driverını defalarca geri yükledim, bilgisayarcıya götürdüm onlarda çözemediler, en son satın aldığım firmaya geri gönderdim onlar da yaptık diyerek geri yolladılar fakat bilgisayarım hala aynı hatayı veriyor. Epic Games, Steam gibi farklı platformlardan indirdiğim oyunların hiçbirisini oynayamıyorum. Oyuna giriyorum 5 dakika sürmeden ve hiçbir hata kodu çıkmadan ekrana oyundan atıyor. Daha önce başına gelmiş olan veya bilgi sahibi olan abilerim yardımcı olursa çok mutlu olurum. Olay görüntüleyicisi ve Dmp raporlarım altta mevcut hata kodlarından anlayan abilerim yardımcı olursanız çok makbule geçer, sistem özelliklerim şu şekilde;

Asus 4070Tİ
R5 7600X
Asus B650 Plus Wifi Anakart
8X2 16 GB 5200Mhz DDR5 Ram


 

Dosya Ekleri

  • 343261162_229256503042537_5724703153969440740_n.jpg
    343261162_229256503042537_5724703153969440740_n.jpg
    268,1 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminiz çok güzelmiş. Bu kadar pahalı bir pc'yi aldıktan sonra böyle bir sorunla karşılaşmak çok üzücüdür.

Konuya gelirsek, uygulama kullanımına sınır getiren herhangi bir uygulama aktifse ondan olabilir.

Attığınız şeyleri de açamıyorum dosya türü desteklenmiyor diyor.

Ayrıca sürücüleri tekrar tekrar yüklerken ondan önce yüklediğiniz sürücüleri sildiniz değil mi?
Psu kaç watt. Sorun psu da gibi. Yeni psu alsaydın keşke onca şey alana kadar.
Asus Rog Strix 750w Psu var üzerinde.

PSU etiket fotografını atar mısınız?
Hocam Sistem üzerinde Asus rog strix 750w psu mevcut, etiket fotoğrafını açmak için kasanın yan kapağını açtığımda psunun fanının çalışmadığını gördüm, bununla ilgili bir soun olabilir mi?
 
ASUS ROG STRIX 750W PSU var üzerinde.

Hocam Sistem üzerinde ASUS ROG STRIX 750W PSU mevcut, etiket fotoğrafını açmak için kasanın yan kapağını açtığımda PSU'nun fanının çalışmadığını gördüm, bununla ilgili bir soun olabilir mi?

Power kaynaklı muhtemelen elınızde test edebılecegınız PSU mevcut mu?
 
Maalesef ki elimde hiçbir PSU mevcut değil. Emanet bulmuş olsam bile bulunduğum bölgede 300-400W üzerinde PSU bulmam çok zor, o da bu sistem için yeterli olur mu acaba sadece test amaçlı?

Ankara'da iseniz ücretsiz saglayabilirim harici olarak fazla zorlarsanız anakartı elinize alırsınız.
 
Asus Rog Strix 750w Psu var üzerinde.


Hocam Sistem üzerinde Asus rog strix 750w psu mevcut, etiket fotoğrafını açmak için kasanın yan kapağını açtığımda psunun fanının çalışmadığını gördüm, bununla ilgili bir soun olabilir mi?
Psu fanı çalışmıyorsa büyük ihtimal sorun onla alakalı. Psu çok yük çektiğinde kapanıyor olmalı.
 
Psu fanı çalışmıyorsa büyük ihtimal sorun onla alakalı. Psu çok yük çektiğinde kapanıyor olmalı.
Hocam psunun arkasında güç tuşunun haricinde psu fanı içinde bir açma kapama düğmesi olduğunu fark ettim ve düğmeyi açtım psu fanı çalışmaya başladı, denemek için sorunun devam edip etmediğini sistemi tam yük altına aldım nomalde 36 derecede çalışan işlemci sıcaklığı direkt 96 dereceye fırladı sanırım sıvı soğutma görevini yerine getiremiyor.

Ankara'da iseniz ücretsiz saglayabilirim harici olarak fazla zorlarsanız anakartı elinize alırsınız.
Hocam psunun arkasında güç tuşunun haricinde psu fanı içinde bir açma kapama düğmesi olduğunu fark ettim ve düğmeyi açtım psu fanı çalışmaya başladı, denemek için sorunun devam edip etmediğini sistemi tam yük altına aldım nomalde 36 derecede çalışan işlemci sıcaklığı direkt 96 dereceye fırladı sanırım sıvı soğutma görevini yerine getiremediği için sistem kapanıyor olabilir mi? Söktüm kablo bağlantıları doğru gibi duruyor macun durumu da güzel, ama işlemciyi soğutmuyor.
 
Bir kere daha yazacağım dördüncüye yardımcı olmaya çalışmayacağım. PSU'daki tuş sessiz mod tuşudur, sadece gerek duyduğunda fan çalışmasını sağlar. Boşta 36 derecede tutan bir soğutucunun bozuk olma ihtimali yok denecek kadar azdır. Nvidia kontrol paneli veya oyun içi ayarlardan maksimum FPS ayarlayarak oyun oynamayı deneyebilir misiniz?
 
tam yük altına aldım nomalde 36 derecede çalışan işlemci sıcaklığı direkt 96 dereceye fırladı
7600X zaten bu sıcaklıklarda çalışıyor benchmark testlerinde. Orada bir sorun yok. Zaten sorun olsa boşta 36 derece olmaz.

Bizzat ben kullanıyorum, çoklu çekirdek benchmarkına alınca 90'ın altına inmiyor işlemci undervolt yapmadan, çünkü fabrika ayarı öyle. Sıcaklık 95'lere gelene kadar güç çekiyor da çekiyor.

PSU'ların da o tuşu fan açma kapama tuşu değildir. Öyle saçmalık olmaz fanını kapatabildiğiniz PSU mu olur? Sessiz/fansız mod o. Yükte değilken çok az fan döndürmek yerine tamamen kapatır, yüke girince açar yine fanları.

15 dk Furmark yapın kapanıyor mu bakın. 15 dk OCCT ile CPU bakın, Ram bakın. Bu sırada hwinfo ile ekran kartı, işlemci, sistem toplam kaç güç çekiyor ona bakın.

PSU kaynaklı olsa sistem kapanır, oyunun kapanıp sistem açık kalması pek PSU kaynaklı bir şey değil.
 
Son düzenleme:
Hocam PSU'nun arkasında güç tuşunun haricinde PSU fanı içinde bir açma kapama düğmesi olduğunu fark ettim ve düğmeyi açtım PSU fanı çalışmaya başladı, denemek için sorunun devam edip etmediğini sistemi tam yük altına aldım nomalde 36 derecede çalışan işlemci sıcaklığı direkt 96 dereceye fırladı sanırım sıvı soğutma görevini yerine getiremiyor.

Hocam PSU'nun arkasında güç tuşunun haricinde PSU fanı içinde bir açma kapama düğmesi olduğunu fark ettim ve düğmeyi açtım PSU fanı çalışmaya başladı, denemek için sorunun devam edip etmediğini sistemi tam yük altına aldım nomalde 36 derecede çalışan işlemci sıcaklığı direkt 96 dereceye fırladı sanırım sıvı soğutma görevini yerine getiremediği için sistem kapanıyor olabilir mi? Söktüm kablo bağlantıları doğru gibi duruyor macun durumu da güzel, ama işlemciyi soğutmuyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu kırmızı dügmeyi diyorsanız o dügme ile oynamayınız TR'de işe yaramaz o tuş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı