Sistem yükteyken kapanıyor

Ahmet Kayra

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar hepinize öncelikle iyi forumlar. Yaklaşık 3 - 4 aydır sistem özelliklerini belirtmiş olduğum laptopta Hackintosh olarak macOS Sierra kullanmaktayım. Bilgisayar bu süre içerisinde normalinden daha fazla ısınma sorunları, fanın daha hızlı ve sürekli dönmesi gibi sorunlar yaşamaya başladı. Ve en önemlisi de ısınma sonucunda kapanmaya başladı. Örneğin Discord'da bir kişiye ekran paylaşırsam, kamera açarsam veya Camtasia üzerinden render almaya başlarsam kısacası ağır işlemler yaparsam aniden bilgisayar kapanıyor. Bunun nedeni ne olabilir? Bir çözümü var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun yenilemesi yaptınız mı yakın zamanda ?
2-3 ay kadar oldu hem de detaylı bir temizlik yapmıştım.
Sıcaklık değerlerine bakmanız lazım, büyük ihtimal aşırı ısındığından kapanıyor.
Evet zaten belli oluyor çok ısındığı. Peki bunun önüne nasıl geçebilirim. Bir laptop soğtucusu işimi görecek midir sizce?

İmza dan sistem özelliklerini göremeyenler için :
Casper MB55IN1-3 Laptop, Intel Core i5 3210M 2.5 GHZ İşlemci, Intel HD Graphichs 4000, Nvidia GT-630M Graphic Card, 8GB (4x2 1333 MHz) DDR3 RAM
İşletim Sistemi: macOS Sierra

Bir laptop soğtucusu işimi görecek midir sizce?
Evet bence soğutucu almazsanız işlemciniz bozulabilir. Çünkü benim test ettiğim iblgisayarda 100 dereceye çıkınca kapanmıştı. 100 derece de suyun kaynama noktası, bunu siz de biliyorsunuz. Ya bilgisayarınızı ağır işlerde kullanmayın ya da iyi bir soğutucu alın derim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı