Sistemde ekran gitti ve gelmiyor

eceakkuş

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar PC görüntü kesmişti ve klavye mouse ışıkları gitmişti. Dün oldu bu olay. Bugün ise yaklaşık 1 saat önce aynı sorun tekrar oldu PC görüntü kesti klavye mouse ışık gitti. PSU ya da anakart olabilir mi? PSU 0 diyerek gönderdiler bana ama belki de 2. el kutulu falan idi. Yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlığa girdiğimden beri bazı şeyleri elemeye yarayacak bir şeyler yazdım yapılması gereken yapmadınız, sorduklarıma cevap alabildiğim tartışılır. Sonuç itibari ile ben sorun kesin şunda diyerek hataya sebebiyet vermem veremem. Şu an başlığa girdiğimden beri ne biliyorsam onu biliyorum ve ömrümden yaklaşık bir saati buraya harcadım, işim var ve daha fazlasını harcamaya niyetim yok. Anakartı servise yollayın bitsin gitsin, sorun ondaysa ne ala değilse de ne ala.

@MotoruCalinanGaspçı bide sorunlara ne yazayım. Var mı yaz dediğin belki de hala psu arızalı yeni gönderdikleri psu da arızalı olabilir belki. Kendi kullandıkları psu yu ya da arızalı diye ayırdıkları psu yu bana 0 diyerek yolladılar. Ya da anakartım arızalandı bu sefer ya da vatanda ki adam pc ye hasar aldırdı.
@Zgrrs yazılımsal düşünüyorsun doğru düşünüyorsun ama yazılımsallık bi durum değil diye diyorum bende art niyetli değilim yanlış anlamayın hemen!

@MotoruCalinanGaspçı bir de sorunlara ne yazayım. Var mı yaz dediğin belki de hala PSU arızalı yeni gönderdikleri PSU'da arızalı olabilir belki. Kendi kullandıkları PSU'yu ya da arızalı diye ayırdıkları PSU'yu bana 0 diyerek yolladılar. Ya da anakartım arızalandı bu sefer ya da Vatan'da ki adam PC'ye hasar aldırdı.

PSU'yu bir başka bilgisayarda deneyebilirsiniz. O zaman PSU'nun arızalı olmadığını anlayabilirsiniz. İki PSU'da da aynı sorun oluyorsa PSU'da sorun olma ihtimali %2 anakartınız sıkıntılı. Vatan'daki adam montaj esnasına anakartınıza zarar vermiş olabilir ama bu güne kadar sorun hep olurdu o zaman.

Yanlış anlaşılma diye birşey yok, bu başlığa ilk mesajı saat 19:00 da atmışım saat 21:00 olmuş. Sorunun anakarta olduğuna kanaat getirdiniz neye göre getirdiniz belirsiz. Bu durumda benim yardımcı olacağım bir şey yok, ömrümden giden 2 saati ardımda bırakıp önüme bakmak istiyorum sadece.
Başlığa girdiğimden beri yapmanızı tavsiye ettiğim onca şeyden bir tanesini yapmadınız, bunlar çözüm olacak şeyler değildi sadece ne olmadığını anlamaya yarayacak şeylerdi hatta en azından artık bunlar kafamızdan çıkabilir dediğimiz şeylerdi.
Söylediğim gibi soruna dair en ufak fikrim yoktu hala yok dolayısı ile yardımım dokunmayacak o yüzden kolay gelsin diyorum.

@MotoruCalinanGaspçı ya hocam önce ki psu da sorun farklı idi bunda farklı. Önceki psu da pc reset atıyordu. Yeni gönderdikleri psu da sadece görüntü gidiyor klavye mouse ışıkları da gidiyor. 10 gün pc siz kaldım psu serviste olduğu için. 0 gönderdikleri evime gelince gittim vatan pc ye taktırttım. Ondan sonra eve geldim taktım açıldı pc 2 3 saat oynadım ondan sonra driver güncellemesi gelmiş onu yaptım. Sonra kapattım. sabah açtım 5-6 saat oynadım. Ondan sonra görüntü gitti klavye mouse ışık gitti vesaire. Önceki psu ve şimdi ki psu arasında sorunlar farklı.

@MotoruCalinanGaspçı ya hocam önce ki PSU'da sorun farklı idi bunda farklı. Önceki PSU'da PC reset atıyordu. Yeni gönderdikleri PSU'da sadece görüntü gidiyor klavye mouse ışıkları da gidiyor. 10 gün PC'siz kaldım PSU serviste olduğu için. 0 gönderdikleri evime gelince gittim Vatan PC'ye taktırttım. Ondan sonra eve geldim taktım açıldı PC 2 3 saat oynadım ondan sonra Driver güncellemesi gelmiş onu yaptım. Sonra kapattım. Sabah açtım 5-6 saat oynadım. Ondan sonra görüntü gitti klavye mouse ışık gitti vesaire. Önceki PSU ve şimdi ki PSU arasında sorunlar farklı.

Oyun oynarken mi gitti?

@MotoruCalinanGaspçı anakartın garantisi bu ay 22'sinde bitiyor.

O zaman bir yollayın garantiye sorun çıkmaz ise tamirciye verin. Yanlış olmasın ama %99 anakart arızası olabilir, başka bir şey var gibi gibi gözükmüyor. Anakart kısadevre yapabiliyor olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı