Sistemde farklı türde kernel mavi ekranları meydana geliyor

İsimsizMan09

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Oyundayken sürekli farklı farklı kernel hataları yiyorum bilgisayarımda. Hepsinde kernel geçiyor ama farklı türlerde.
En son yediğim mavi ekranda "KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION" yazıyordu. İşin ilginç yanı hiçbir şey yapmıyor Windows bunu çözmek için.

Mavi ekran yedikten sonra öylece bekliyor bilgisayar. Ne bir hata çözmeye geçiyor, ne minidump dosyası oluşturuyor. Öylece mavi ekranı verip bilgisayarı kapatmamı bekliyor.
Uğraşmaktan çok sıkıldım minidump dosyası oluşmadığı için neyin hata verdiğini bile bilmiyorum sürekli kernel hataları.

Ekran kartını FurMark ile stres testine soktum stres testinde yukarıda adı geçen mavi ekranı verdi. Ne yapmamı önerirsiniz neden oluyor? Windows mu bozuk sürücüler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu şekilde test edin hocam sorun olursa bildirin.
Yine aldım hocam aniden. Oyun falan da oynamıyordum normal günlük takılma. System service extention gibi bir şey yazıyordu.

Otomatik yeniden başladı %100 ulaştıktan sonra fakat minidump dosyası yine hatalı. Ben bir atayım belki bende bir hatalar vardır bilmiyorum artık siz açmayı deneyin. Oluşuyor ama hatalı oluşuyor. En sonunda format atacağım ama yine düzelmezse çok sinirleneceğim. İki buçuk saat ram testi yapıyorum hiçbir şey olmuyor ardından geliyorum saçma sapan şeylerde mavi ekran yiyorum. Sorun Windows'da olabilir mi artık?

Son düzenleme:
Hocam BIOS güncellemesi yapın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam BIOS güncellemesi yapın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En son BIOS güncellemesi yapmıştım genelde yaparım. BIOS'uma bir güncelleme mi gelmiş bakayım.

Yeni bir BIOS güncellemesi gelmiş tamam hocam. Hangisini yapmam gerek bunlardan?

En son olan Mart 11'i yapacağım sanırım.
1745780697283.png

Bazı sistemlerde yardımcı programlar da sorun çıkartabiliyor. Mesela sizde Gigabyte Control Center gibi.

Disk kontrolü de yapalım. Yazılımla disklere Error Scan taraması yapın. Health ile de sağlık durumlarına bakın. Sonuçları paylaşın.

Son düzenleme:
042825-6281-01
042825-5312-01

Merhaba hocam tekrardan. Eğer emin olmak ister iseniz diye bu gün A Way Out oynar iken 2 defa mavi ekran yedim ya da bilgisayar çöktü bilmiyorum aniden yeniden başladı. 2 adet minidump dosyam var. İnceleyebilir misiniz rica etsem? Kesin ve net bir sonuca varırız.

Aşağıdaki cevap Yapay Zeka'nın cevabı.

Hatanın Türü ve Nedeni​

Temel Hata Kodu: KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE (139)

Bu hata, çekirdek bileşenlerinden birinin kritik bir veri yapısını bozduğunu gösteriyor. Spesifik olarak, bir "LIST_ENTRY" veri yapısı bozulmuş (çift kaldırma hatası).

Yüksek Olasılıklı Nedenler​

1. Sürücü Sorunları:
    • Analizde win32kfull.sys modülünde hata meydana gelmiş (Windows'un grafik ve kullanıcı arayüzü bileşeni)
    • Eskimiş, bozuk veya uyumsuz sürücüler bu tür hatalara neden olabilir
  2. Donanım Sorunları:
    • RAM Bellek Sorunları: Bellek modüllerindeki hatalar, veri yapılarının bozulmasına yol açabilir
    • Sistemin aşırı ısınması
    • Güç kaynağı sorunları
  3. Yazılım Hataları:
    • Dökümde "Setup.tmp" sürecinde hata meydana geldiği görülüyor - bir kurulum sırasında sistemin çöktüğünü gösteriyor
    • Windows güncellemelerinde sorunlar
    • Bozuk sistem dosyaları

Mavi Ekran Hatası Analizi - İkinci Döküm​

Bu minidump dosyası, öncekinden tamamen farklı bir mavi ekran hatasını gösteriyor. İşte analiz sonuçları:

Hatanın Türü ve Nedeni​

Temel Hata Kodu: MEMORY_MANAGEMENT (1a)Alt Tipi: 0x39 (PAGE_HASH_ERRORS)

Hatanın açıklaması: "Memory manager detected 1 instance(s) of corrupted pagefile page(s) while performing in-page operations" - yani bellek yöneticisi, sayfalama işlemleri sırasında bozulmuş sayfalama dosyası sayfaları tespit etti.

Yüksek Olasılıklı Nedenler​

1. Donanım Sorunları (çok yüksek olasılık):
    • RAM Bellek Arızası: Bellek modüllerinde fiziksel hasar veya bozulma
    • Sabit Disk/SSD Sorunları: Sayfalama dosyasının bulunduğu depolama aygıtında hatalar
    • Güç Kaynağı Sorunları: Kararsız veya yetersiz güç beslemesi
  2. Sistem Aşırı Isınması:
    • Sistem bileşenlerinin aşırı ısınması bellek bütünlüğünü bozabilir
  3. Sürücü Sorunları (daha düşük olasılık):
    • Depolama aygıtı sürücülerindeki sorunlar

Virüs Olma Riski​

Bu tür bellek hash hataları genellikle donanım sorunlarından kaynaklanır, ancak yine de küçük bir virüs olasılığı vardır. Bu hatada virüs olasılığı önceki hataya göre daha düşüktür.

Önceki Hata ile Karşılaştırma​

Bu hata, önceki "KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE (139)" hatasından tamamen farklıdır:

• Önceki hata: Bir çekirdek bileşeni tarafından veri yapısı bozulması (daha çok yazılım/sürücü sorunu)
  • Bu hata: Sayfalama dosyasındaki verilerin bozulması (daha çok donanım sorunu)

Siz ne düşünüyorsunuz hocam? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı