Çözüldü Sistemde hangi bileşen arızalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Furkan Veysel

Picopat
Daha fazla  
Ekstra yük binince monitör, klavye, mouse gidiyor ama kasa ışıkları yanıyor kasa kapanmıyor sonrasında klavye mouse vs ışıkları geliyor tekrardan açılıyor bunun sorunu neden kaynaklanıyor olabilir PSU 850W.

BitFenix marka.

Videoya da çektim bu olayı bazen yükte olmadığında da aynı sorun oluyor yardimci olur musunuz? Bir fikri olan var mi?

Video: mov: IMG_0105.mov

Son düzenleyen: Moderatör:
PSI.

Tam PSU kaynakli sorun oldugundan emin olsam MSI marka PSU almak var aklimda ama PSU sıkıntılı degilse bosuna masrafa girmek istemiyorum emin olamadım.
Sorunun ne olduğunu bilmiyorum ama BitFenix çok kaliteli bir marka olmasa bile patlama garantili bir marka değil.

OCCT ile Power testi yapılabilir ama ben pek anlamıyorum o testten.
Size şöyle diyeyim hocam, azıcık araştırın bu sorunu her yerde psu göreceksiniz. Bu attığınız ürünün sitesinde korumalar falan yazmıyor zaten. 750W psu ortalama 4000 5000 lira attığınız PSU 3000 lira falan. Neden 3 bin lira? Komponentler kalitesiz.

Size şöyle diyeyim hocam, azıcık araştırın bu sorunu her yerde PSU göreceksiniz. Bu attığınız ürünün sitesinde korumalar falan yazmıyor zaten. 750W PSU ortalama 4000 5000 lira attığınız PSU 3000 lira falan. Neden 3 bin lira? Komponentler kalitesiz.

PSU hakkında çok bilgim yok, OCCT yapması iyi olur.

Gerçekten hevesim çok kırıldı 2 günlük bilgisayar İncehesap'tan hazır sistem olarak satın aldım birkaç parçsasını değiştirdim SSD RAM ve kule tipi soğutma ekledim PSU zaten kasayla beraberdi.

Gerçekten hevesim çok kırıldı 2 günlük bilgisayar İncehesap'tan hazır sistem olarak satın aldım birkaç parçsasını değiştirdim SSD RAM ve kule tipi soğutma ekledim PSU zaten kasayla beraberdi.
Hocam incehesap'a ulaşın sorununuzu söyleyin ama PSU zaten sorun kabullendiniz.

Almadan önce konu açsan daha iyi olurdu. Ayrıca PSU'da sorun olduğuna eminseniz zaten garantinin bunu değişmesi gerekir.

Almadan önce konu açsan daha iyi olurdu. Ayrıca PSU'da sorun olduğuna eminseniz zaten garantinin bunu değişmesi gerekir.

Yani bence PSU'da sorun var tam emin değilim ama emin olsam direk gidip yeni PSU alacağım servisle falan uğraşmıyacağım bilgisayarda işlerimi yaptığım için servis süresini beklemek istemiyorum.

Yani bence PSU'da sorun var tam emin değilim ama emin olsam direk gidip yeni PSU alacağım servisle falan uğraşmıyacağım bilgisayarda işlerimi yaptığım için servis süresini beklemek istemiyorum.

Dediğim gibi OCCT ile Power testi yap ama ben pek anlamıyorum. İnternetten araştırıp bakabilirsin.

Az önce test yapmaya başladım ama patlar falan diye testi bitirdim korkudan aşırı fan sesleri geldi.

Anormal bir fan sesi var ise zaten yüksek ihtimal PSU kaynaklıdır. PSU için ayrı konu açarsan öneri yapacaklardır.

Ama yine de aldığın yere sorup değişim istemeni tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı