Çözüldü Sistemde hangi bileşen arızalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Furkan Veysel

Picopat
Daha fazla  
Ekstra yük binince monitör, klavye, mouse gidiyor ama kasa ışıkları yanıyor kasa kapanmıyor sonrasında klavye mouse vs ışıkları geliyor tekrardan açılıyor bunun sorunu neden kaynaklanıyor olabilir PSU 850W.

BitFenix marka.

Videoya da çektim bu olayı bazen yükte olmadığında da aynı sorun oluyor yardimci olur musunuz? Bir fikri olan var mi?

Video: mov: IMG_0105.mov

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler hocam MSI MAG A650bnl 650W 80Plus Bronze güç kaynağını önermiyorsunuz anladığım kadarıyla.

Teşekkürler hocam MSI MAG A650bnl 650W 80Plus Bronze güç kaynağını önermiyorsunuz anladığım kadarıyla.
Aynı PSU'nun MSI isimlisi hocam. Önermiyorum. Her firmanın ucuz eti oluyor ne yazıkki, iyisini bulmak için araştırmanız lazım iyice.

Aynı PSU'nun MSI isimlisi hocam. Önermiyorum. Her firmanın ucuz eti oluyor ne yazıkki, iyisini bulmak için araştırmanız lazım iyice.
MSI iyi markadır fakat PSU konusunda pek iyi olduğunu sanmam. https://www.akakce.com/power-supply...d-hp1-j700gd-f12s-700-w-fiyati,596563775.html bence daha mantıklı bir PSU olabilir.

Hatta şu an 600lük MSI PSU'm ile bakışarak lütfen coil whine atma diyorm.

MSI iyi markadır fakat PSU konusunda pek iyi olduğunu sanmam. https://www.akakce.com/power-supply...d-hp1-j700gd-f12s-700-w-fiyati,596563775.html bence daha mantıklı bir PSU olabilir.
MSI BN PSU'ları gene güzeller ama DN ve BNL... Dediğim gibi. Konu sahibinin bu PSU'ya bütçesi yetermi bilemem, daha ucuza şuanlar var. Kaliteleri kapışamaz tabi:

MSI BN PSU'ları gene güzeller ama DN ve BNL... Dediğim gibi. Konu sahibinin bu PSU'ya bütçesi yetermi bilemem, daha ucuza şuanlar var. Kaliteleri kapışamaz tabi:
3500 Bütçesinin olduğunu söyledi farklı açtığı konuda.

41 (63) hatası bayağı kapsamlı bir hata bu arada. Bilgisayarın gücünü aldığı prizden kaynaklı bile olabilir. Eğer o priz sistem 300watt çekerken o gücü veremiyorsa istediğiniz kadar PSU değiştirin yine aynı hatayı alırsınız. Bir prizde birden fazla cihaz varsa ve cihazlardan birinde kaçak varsa yine aynı hatayı alabilirsiniz. Bunun yanında anakart üzerindeki sistemin kapanmasına sebebiyet vermeyecek bir sigorta atmışsa sistem yüke binince bu hatayı verip kapanabilir. Fan hızları limitlenmiş ve sistemde biriken sıcaklığı atmıyorsa yine sistem kapanıp bu hatayı verebilir. USB ve jag girişlerinde kaçak varsa yine bu hatayı verip kapanabilir. PSU değiştirmeden önce çevre birimleri dahil her şeyi tek tek deneyin, ardından sistem bileşenlerini deneyin. Ramler, Ekran Kartı, usb girişleri, jag girişleri hepsini denemek lazım. Aynı prize takılı cihazları prizden sökün yalnızca pc kalsın. İmkanınız ve bilginiz olsa anakart üzerindeki devreleri kontrol edin derdim.

41 (63) hatası bayağı kapsamlı bir hata bu arada. Bilgisayarın gücünü aldığı prizden kaynaklı bile olabilir. Eğer o priz sistem 300watt çekerken o gücü veremiyorsa istediğiniz kadar PSU değiştirin yine aynı hatayı alırsınız. Bir prizde birden fazla cihaz varsa ve cihazlardan birinde kaçak varsa yine aynı hatayı alabilirsiniz. Bunun yanında anakart üzerindeki sistemin kapanmasına sebebiyet vermeyecek bir sigorta atmışsa sistem yüke binince bu hatayı verip kapanabilir. Fan hızları limitlenmiş ve sistemde biriken sıcaklığı atmıyorsa yine sistem kapanıp bu hatayı verebilir. USB ve jak girişlerinde kaçak varsa yine bu hatayı verip kapanabilir. PSU değiştirmeden önce çevre birimleri dahil her şeyi tek tek deneyin, ardından sistem bileşenlerini deneyin. RAM'ler, ekran kartı, USB girişleri, jak girişleri hepsini denemek lazım. Aynı prize takılı cihazları prizden sökün yalnızca PC kalsın. İmkanınız ve bilginiz olsa anakart üzerindeki devreleri kontrol edin derdim.

En iyisi servise yollamak ince hesap üzerinden toplamistim pazarda kutusuna koyup servisine yoluyacağım baksinlar ne sıkıntısı var 2 gunluk bilgisayar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı