Sistemde işlem kullanımı çok fazla

Eyyubii

Hectopat
Merhaba, Windows 7 kullanıcısıyım. Bilgisayarımda görev yöneticisine girdiğimde çıkan işlem sayısı aşırı. Çok fazla. Arkada sadece arkadaşlarımla konuşma programı olan TeamSpeak3 ve Google açık olmasına rağmen 76 tane işlem gösteriyor. Arka planda çalışan tüm işlemlere baktım. Yarısından fazlası Windows, diğerleri ise driverlar vesaire. Arkadaşlarımın bilgisayarında bir sorunu çözmek için AnyDesk ile bağlandığımda işlemlerine bakıyorum. Maksimum 15 tane işlem gösteriyor. Ama benimkinde 76 tane işlem gösteriyor. Alt tarafa ekran görüntüsü bırakıyorum. Sizce bu kadar işlem fazla mı? Azaltmak için ne yükleyebilirim ya da neleri kapatabilirim?

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    48 KB · Görüntüleme: 53
  • 2.png
    2.png
    54,9 KB · Görüntüleme: 47
Arkadaşınızın işlemler kısmına bakıyor olabilirsiniz. Gayet normal kullanımlar. Çoğu Windows ve donanımlarınızı çalışması için gerekli.

Arkadaşınızın işlemler kısmına bakıyor olabilirsiniz. Gayet normal kullanımlar. Çoğu Windows ve donanımlarınızı çalışması için gerekli.

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Arkadaşlarımın System ve diğer kullanıcılar dahil dediğim gibi Max 15-20 işlem olurken, bende bu kadar çok olması garibime gitti. Peki arkada çalışan gereksiz ve işlevi olmayan programları nasıl kapatabilirim?

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Arkadaşlarımın System ve diğer kullanıcılar dahil dediğim gibi Max 15-20 işlem olurken, bende bu kadar çok olması garibime gitti. Peki arkada çalışan gereksiz ve işlevi olmayan programları nasıl kapatabilirim?

Attığınız fotoğrafta arkada açık olan Steam, Chrome, light shot, Revo Uninstaller görünüyor. Kullanmadıklarınızı.

1621791470007.png

Buradaki uygulamanın üstüne sağ tıklayıp çıkış veya kapat verseniz kapatılır. Ayrıca MSConfig bölümünde başlangıç yerinde açılışta açılmasını istemediğiniz programları devre dışı bırakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı