Sistemde M.2 SSD gözükmüyor

Silip baştan yüklemek de fayda var. Ayrıca kart Galax gibi duruyor. Kendi programını kurun.

Son işlemci durumu nedir?

Format atıldıktan sonra ayarlayacağım önceliğim işlemciye OC yapmak.
Hem işlemci hem de ekran kartı değişikliği olmuşken temiz kurulum önerirdim ben.
Boşta fan dönmüyor ise normal sayılabilir.

Tabii ki yapacağım ustam şu an OC'ye ağırlık verdim stabil voltaj arıyorum.

@RotasızBey 7 sayfayı okumak zor geldi ama NVMe sorunun çözdüğünü gördüm. İlk aldığımda bana da olmuştu Disk Yönetimi, BIOS vb. kurcalayarak yapmıştım. Çözemesen yardımcı olurdum. Nvidia karta geçtiğinde ekranın daha parlak görünmesi de benim başıma geldi ama tam zıttı. Nvidia karttan AMD karta geçince ekran daha koyu gelmişti. Benim gözüm alıştı bir kaç güne uğraşmadım, ayarlara da pek dokunmadım.

4.4 GHz 1.200 voltaj 15 dakika boyunca stres testinde 1 sn 82 derece gördüm 73 ve 77 derece arası gidip geliyor voltajı azaltmayı denedim başarısız oldum. Şimdi tekrar voltajı eski haline döndürüp teste soktum sistemi testte 1 dakika olmadan kapandi.
@RotasızBey 7 sayfayı okumak zor geldi ama NVMe sorunun çözdüğünü gördüm. İlk aldığımda bana da olmuştu Disk Yönetimi, BIOS vb. kurcalayarak yapmıştım. Çözemesen yardımcı olurdum. Nvidia karta geçtiğinde ekranın daha parlak görünmesi de benim başıma geldi ama tam zıttı. Nvidia karttan AMD karta geçince ekran daha koyu gelmişti. Benim gözüm alıştı bir kaç güne uğraşmadım, ayarlara da pek dokunmadım.

Anladım dostum sonuçta sürücü sıkıntı derdim yok alışırım. ☺️
Sistemi yarım saat test edeceğim kapanmadan çalışırsa okeydir.

Son düzenleme:
4.4 silikon kaltesiz ise zorlar 3600 işlemciyi. 4.2 GHz 1.2v ile kaç olur acaba? Bir de CPB kapandı değil mi?

CPB kapalı 4.4 GHz 1.2 voltaj 8 dakikadır testte maksimum 78 derece gördüm 73 ve 76 derece arası gidip geliyor bence tamamdır.
Yarım saat test yapacağım sıkıntı olmazsa böyle kalabilir.

4.4 için iyi diyebilirim, zira 3600 işlemcinin çoğunlukla silikon kalitesiz olduğu için 4.4 bile göremeyip 90 derecelere vuran var.

Biraz daha iyi olabilir ancak şu anki durum da yeterli.
Isınma oyunlarda daha az olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı