Sistemde mining virüsü mü var?

Mertoast

Picopat
Daha fazla  
Bigisayarımın CPU değeri %90'larda ve Görev Yöneticisi'ni açınca %10'lara düşüyor. Galiba mining virüsü var. Kaspersky'de tam tarama yaptım ama bir şey bulamadı. Kuzenim görev yöneticisindeki virüsleri görebilmem için bana Microsoft process Explorer önerdi ve açtığımda bir sürü svchost.exe dosyası gördüm bu normal mi? Çok fazla var ve virüs olabilir mi? Virüs ise nasıl silerim?

Process Explorer - Sysinternals_ www.sysinternals.com [DESKTOP-VDRBBQ6_Superuser] 6.04.2025 19...png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bigisayarımın CPU değeri %90'larda ve Görev Yöneticisi'ni açınca %10'lara düşüyor. Galiba mining virüsü var. Kaspersky'de tam tarama yaptım ama bir şey bulamadı. Kuzenim görev yöneticisindeki virüsleri görebilmem için bana Microsoft process Explorer önerdi ve açtığımda bir sürü svchost.exe dosyası gördüm bu normal mi? Çok fazla var ve virüs olabilir mi? Virüs ise nasıl silerim?

Eki Görüntüle 2463905
İnternetten çok fazla dosya indiriyor musunuz? Bir virüs svchost.exe taklidi yapıyor olabilir.

Eki Görüntüle 2463905
Görev yöneticisini ilk açtığında cpu'nun yükselip inmesi normal, masaüstü msi afterburner ile bak bi bakalım cpu kullanıyor mu? Onu geçtim mining virüsü gpu kullanır.

Malwarebytes ile kaspersky bulamıyorsa virüs yoktur zaten.

Cevaplarınız için teşekkürler.
Görev yöneticisini ilk açtığında cpu'nun yükselip inmesi normal, masaüstü msi afterburner ile bak bi bakalım cpu kullanıyor mu? Onu geçtim mining virüsü gpu kullanır.

Malwarebytes ile kaspersky bulamıyorsa virüs yoktur zaten.
Tamamdır virüs yoktur o zaman.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı