Sistemde nedeni bilinmeyen bir gecikme var

• Konuyu başlatan Qfvn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 322

Qfvn

Decapat
Daha fazla  
Merhaba 3 hafta önce yeni bir sistem satın aldım ve bugüne kadar sorunsuz kullandım. Bu sabah bilgisayarimi açtığımda gereksiz bir şekilde gecikme olduğunu fark ettim. Faremi hareket ettirdigimde ve bıraktığında farem halaha hareket ediyor ve neredeyse 2 saniye sonra duruyordu. Bunun ardından format atmaya karar verdim ve format attım her şey sorunsuzdu. Formattan sonra driverlarimi kurdum ve Discord Steam Brave gibi gündelik kullandığım programlarimi indirdin ve şunu fark ettim: Gecikme sorunu hala devam ediyor. Sorunumun SSD tabanlı olduğunu düşündüm ama SSD sağlık durumu uygulamaları sağlıklı diyordu. Sorunun ne olduğunu anlamadım. Sistemin böyle kaldı sabahtan beri uğraşıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250709-180622.jpg
    Screenshot_20250709-180622.jpg
    145,1 KB · Görüntüleme: 16
i5 14400F ASUS RTX 4060 H610M-K sistemim. Sürücü bulma programı kullanmadım PC'yi ilk aldığım gibi driver kurulumu yaptım. Normal şartlarda sistemim ile Counter-Strike 2 gibi bir oyunda CPU kullanımı %50 GPU %70 ve derecesi ise 65 derece civarında 200FPS ortalama oynuyordum. Az önce Counter-Strike 2 tekrardan girdim ekran kartı normal kullanım ve ısıda işlemcim %143 kullanılıyor FPS'im ise 30 25 ve ana menüde bu gerçekleşti oyuna girmek hayal.
Oyun içi MSI aracı ile kaynak kullanımı için görsel yolla. PSU nedir ? BIOS sürümünü ve Nvidia GPU sürücü sürümünü belirt. Win 11 ve en güncel sürümü kullandığına emin misin ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı