valeriamigo
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşlar, sanırım RAT yedim ve sorunu çözdüm ama emin olmak için tekrar sormak istiyorum.
Sabah Google hesabıma benden izinsiz olarak Türk bir telefon numarası eklendi. Bildirimi görür görmez numarayı sildim, şifremi değiştirdim ve iki aşamalı doğrulamayı açtım.
Ancak şüphelerim devam ettiği için bilgisayarımı Malwarebytes (MBAM) ile tarattım. Tarama sonucunda, birkaç adet “PUP” ile başlayan .exe dosyaları tespit edildi.
RAT bulaşmış olduğundan emin değilim ama başka bir cihazın bilgisayarıma bağlandığını düşünüyorum. Spotify'da müzik dinlerken çalan cihaz bir anda değişti.
Ayrıca Chrome geçmişine baktığımda, farklı bir cihaz ismi görüyorum.
Jinx isimli cihaz bana ait fakat diğerini bilmiyorum.
MBAM'ın Rules kısmında bunlar var fakat tehlikeli midir?
Sabah Google hesabıma benden izinsiz olarak Türk bir telefon numarası eklendi. Bildirimi görür görmez numarayı sildim, şifremi değiştirdim ve iki aşamalı doğrulamayı açtım.
Ancak şüphelerim devam ettiği için bilgisayarımı Malwarebytes (MBAM) ile tarattım. Tarama sonucunda, birkaç adet “PUP” ile başlayan .exe dosyaları tespit edildi.
RAT bulaşmış olduğundan emin değilim ama başka bir cihazın bilgisayarıma bağlandığını düşünüyorum. Spotify'da müzik dinlerken çalan cihaz bir anda değişti.
Ayrıca Chrome geçmişine baktığımda, farklı bir cihaz ismi görüyorum.
Jinx isimli cihaz bana ait fakat diğerini bilmiyorum.
MBAM'ın Rules kısmında bunlar var fakat tehlikeli midir?