Sistemde SSD olmasa olur mu?

SSD Olmasa Olur Mu


  • Oy verenlerin toplamı
    20
Kötü SSD'ler cidden kötüler, alınmazlar hocam. HDD'nin aksine hızlı çalışabilir ama drop, kasma ve takılma yapabilirler oyunlarda. Ayrıca ömürleride çok azdır.
Sadece hızdan bahsediyorum. Drop işlemci alakalı bir sorundur.
Ömürleri kısadır doğru. Lakin sessiz çalışırlar.
 
Sadece hızdan bahsediyorum. Drop işlemci alakalı bir sorundur.
Ömürleri kısadır doğru. Lakin sessiz çalışırlar.
Kötü bir SSD kullanmadınız sanırım. Sorunlu bir SSD dosyalarıda düzgün taşıyamadığı için takılmalara yol açıyor, Sandisk SSD Plus kullandığım için biliyorum. Dead Space Remake'de takılmalara yol açıyordu, HDD'de bu sorun yoktu ama HDD'de hızlı yolculuk yapınca harita yüklenmiyor o bir gerçek.

Sırf SSD olsun diye kötü bir SSD alınmasın yani, alınacaksa düzgün alınsın. A400 filan almasın kimse.
 
Hocam forumu lütfen kötü ve tartışma için kullanmayalım.

Sadece hızdan bahsediyorum. Drop işlemci alakalı bir sorundur.
Ömürleri kısadır doğru. Lakin sessiz çalışırlar.

Kötü bir SSD kullanmadınız sanırım. Sorunlu bir SSD dosyaları da düzgün taşıyamadığı için takılmalara yol açıyor, SanDisk SSD Plus kullandığım için biliyorum. Dead Space Remake'de takılmalara yol açıyordu, HDD'de bu sorun yoktu ama HDD'de hızlı yolculuk yapınca harita yüklenmiyor o bir gerçek.

Sırf SSD olsun diye kötü bir SSD alınmasın yani, alınacaksa düzgün alınsın. A400 filan almasın kimse.
 
Haklısınız hocam sadece gereksiz algı yaratmaya çalışmışım kusuruma bakmayın.
Kusurumuza bakmayın hocam. Mesaj yolu ile agresif göründüysemde affola, diğer hocamda aynı fikirde ise konuyu uzatıp, konunuzu doldurmayız.

Sizde haklısınız, forumda insanlar o anlık mı yoksa cidden mi tartışma odaklı olduğu anlaşılmıyor. Çok hızlı agresif oluyorlar ayrıca.
 
SSD'nin önemini kullanmadan anlayamazsın. Geçenlerde SSD'de sorun çıktı diye 1 hafta civarı HDD ile kullandım, bilgisayarı kaldırıp atacaktım vallahi.
 
RTX 2060 ve i5 9400 F sistemim var arkadaşlar 1 TB HDD var sizce alınır mı? HDD beni götürür mü?
Götürür götürmesine fakat sistem açılışlarında ve günlük işlerde işlemcinin ve ramlarin hızlarına HDD yetişemez. Şu şekilde açıkllayayım. Sistemi ilk açtığında Windows 10-11 gibi işletim sistemlerinde arka planda yapılan işler çok fazladır. Sistemde HDD olduğunda kopyalama ve yazma hızı ortalama 150 cm olduğunu kabul edelim. Bu durumda yapılan işler 150 cm genişliğinde bir bölgeden geçmeye çalışacak ve arka arka ya çok sıra olacak bu durumda sistem şişecek. Yapılan işler yavaşlayacak. Fakat SSD kullandığında bu genişlik daha fazla olduğundan işlemler burdan daha hızlı geçecek. Sistemde şişme ve kasıntı olmayacak. Bu durum aynı şekilde SSD üzerinden ve HDD üzerinde açılan oyunlar arasında da fark yapacaktır. Anakartının desteklediği en yüksek mimaride bir SSD seçimi yaptığında en stabil o çalışacaktır. Çünkü kopyalama ve yazma hızları sistemin izin verdiği max seviyede kullanmış olursun. HDD kullandığında bunu elde edemezsin.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı