Sistemde statik elektrik olduğu nasıl anlaşlır?

sametbaskan

Picopat
Daha fazla  
Topraklı prize baglı oldugu halde bilgisayarımda statik elektrikten şüpheleniyorum.

Kulaklıgım gayet düzgün calısıyor fakat mikrofonu taktıgımda sadece cızırtı ile karsılalıyorum elimi veya ayagımı kasaya dokundurduğumda cızırtı ortadan kalkıyor.

Not. Mikrofonu baska bilgisayarda denedim gayet düzgün calısıyor.

Üçlü priz gibi bir şey kullanıyor musunuz? Bildiğim kadarıyla bazıları topraklamayı da Nötr'e bağlayıp topraklama varmış gibi gösteriyordu, belki sizinki de böyledir.
Bu konularda @Yeni Teknik Sembol hocam daha bilgilidir.

Üçlü priz gibi bir şey kullanıyor musunuz? Bildiğim kadarıyla bazıları topraklamayı da Nötr'e bağlayıp topraklama varmış gibi gösteriyordu, belki sizinki de böyledir.
Bu konularda @Yeni Teknik Sembol hocam daha bilgilidir.
usta hiç bi bilgim yok bilgisayarcıya götürdüm ben yapamam dedi başından savdı ben daha önce anakartı tamire götürdüm ondan sonra bu sorun oluştu 4 kere kulaklık degıstırdım ama yok olmuyor prizleride değiştirdim topraklama mevcut
yardım edin

Son düzenleme:
Merhaba. Kasanın metaline kontrol kalemi ucu ile değince kırmızı ışık görünüyorsa üzerinde statik elektrik halen var demektir, topraklamanız zayıfsa veya kasaya kadar sağlıklı olarak gelemiyorsa kontrol kalemi ışığı yine yanacaktır. El, ayak, vücut, vb. temasında cızırtının mikrofondan kaybolması statik elektriğin bu anda kaybolduğunu, elle kasanın bir topraklama aldığını gösterir, sağlıklı topraklama mevcut olsaydı bu durum kesin görülmezdi. Kasaya kadar bağlı olan tüm uzatmalı prizlerin, özellikle toprak hatlarının kasaya kadar girip girmediği konusunda çok iyi kontrol edin.

Bu kontrol işlemi şu şekilde yapılabilir. Avometre sesli omaj kısmında iken bir prob ucu kasa metaline değerken diğer prob ucu prize takılan topraklı fişin metal ucuna değerken buzzer sesi vermeli, veremiyorsa kasaya kadar olan bu bağlantılarda toprakla ilgili temassızlık, bir bağlantı sıkıntısı var demektir. Bu konuda gerekli olan araştırmayı yapmak gerekir.

Nötr ve toprak hattı birleşmiş yani sıfırlama yapılmış ise mutlaka onları (nötr ve toprak hattını) birbirinden ayırmanız gerekir. Çünkü sağlıklı toprak hattı olmadığında istenmeyen cızırtılar sıfırlama ile yine oluşabilir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
çok kafa karıştırıcı işler ya pc prize çok uzak oldugu için 2 tane uzatma kullanıyorum acaba sorun ondan olabilir mi birde odanın ısıgını kapttıgımda maus ve klavye anlık olarak gidiyor elektrik kesiyor kafam çok karısık hiç bi bilgisyarcı sorunu çözemedi 3 haftadır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı